- Det er viktig å synliggjøre kulturen

Wenche Erichsen(f.v.) er en av oppstarterne til Kulturnatt som i år holdes for åttende gang. Her står hun sammen med Østfolds fylkeskultursjef Toril Mølmen

Wenche Erichsen(f.v.) er en av oppstarterne til Kulturnatt som i år holdes for åttende gang. Her står hun sammen med Østfolds fylkeskultursjef Toril Mølmen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fylkeskultursjefen i Østfold, Toril Mølmen, åpnet Kulturnatt i Halden 2015 på Trattoria da Ernesto.

DEL

- I kveld er det et mangfoldig program for kultur i Halden, det er forfattere, konserter, utstillinger, åpne butikker, dans og ellers mye mat og drikke, sier Toril Mølmen når hun holder åpningstalen for Kulturnatt i Halden 2015 fredag kveld.

Skal overraske, forundre og provosere

Wenche Erichsen er en av initiativtakerne til Kulturnatt i Halden, som i år holdes for åttende gang. Hun introduserte Toril Mølmen på Trattoria da Ernesto.

- Initiativet til Kulturnatt i Halden var for å skape sosiale møteplasser. Min ambisjon for arbeidet med kultur i Østfold er å synliggjøre det viktige bidraget kulturen gir til verdiskaping og attraktivitet i lokalsamfunn og som brobygger mellom kulturer, sier Mølmen og roser arrangementet i Halden.

Etter åpningstalen spilte Mona Bråthen Henriksen klarinett med Mats Sollie som spilte piano. Sammen fyller de den italienske restauranten med klassiske toner det er umulig å ikke la seg imponere av.

Fornøyd med enda ett år

Erichsen er storfornøyd med å legge enda et år til rekka av Kulturnatt-arrangement i Halden.

- Vi er veldig glade for at det er enda et år med Kulturnatt. Det er fler og fler som ønsker å bli med, og det er vi fornøyde med, forteller Erichsen.

Mølmen takker Erichsen for en hyggelig invitasjon til å åpne arrangementet Kulturnatt.

- Det er en kjempe hyggelig invitasjon å få. Den første tiden som fylkeskultursjef i Østfold var jeg nesten daglig i Halden. Det er absolutt naturlig å dra til Halden som kultursjef, sier Mølmen.

Imponert over kulturtilbudet

Mølmen nevner at Opera på festningen er en hennes favoritter av kulturtilbudene Halden byr på.

- Operaen imponerer meg. Når folk har besøkt Halden gir de ofte uttrykk for stor begeistring for byen. Man forstår fort hva kulturlivet betyr, og at det er viktig å synliggjøre den, fortsetter Mølmen.

- Det som er et mål i kulturpolitikken er at det skal være et lavterskeltilbud, som skal være der for alle mennesker, sier Mølmen.

Hun legger til at ildsjeler og enkeltpersoner har gjort stor forskjell når det kommer til arrangementet Kulturnatt i Halden.

- Kulturnatten er en fin anledning for alle til å få en kulturell opplevelse. Her har ildsjeler og utøvere stått på for å gi folk et spark ut av tv-stolen. Jeg er imponert over mangfoldet i programmet, avslutter Mølmen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags