Har ettårsjubileum på Kulturnatta

Tove Bakke og Gry Liavåg har hatt butkken Strikkeholdeplassen åpen i ett år, samme dag som Kulturnatt i Halden.

Tove Bakke og Gry Liavåg har hatt butkken Strikkeholdeplassen åpen i ett år, samme dag som Kulturnatt i Halden. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag kveld er det akkurat et år siden Strikkeholdeplassen åpnet for strikkeglade.

DEL

- Vi har hatt et veldig bra år her, så nå er vi fornøyde med å feire ettårsdagen, forteller Tove Bakke og Gry Liavåg som driver Strikkeholdeplassen.

Glad for liv i gågata

Damene forteller at de hadde åpnet på Kulturnatt i Halden for ett år siden, men at de da ikke var blitt lagt merke i Halden.

- Vi ble litt ensomme her i fjor på Kulturnatta. Det var åpent, men folk hadde ikke sett oss enda. I år har det vært besøkende her helt siden vi åpnet klokka seks, sier Bakke.

Strikkeholdeplassen holdt åpent helt til midnatt under årets Kulturnatt i Halden.

Hadde strikkecafé

- Vi har hatt dropp inn strikkecafé her i dag. Folk kan holde på så lenge de vil. Det er så bra at det skjer noe i byen, og i gågata, er damene enige om.

Damene forteller at butikken har hatt mange kunder innom på Kulturnatta, stamkunder som kommer på strikkecafé og nye kunder som titter innom.

- Halden er en utrolig kulturby. Vi hørte tidligere av en som besøkte Halden, at han ikke hadde trodd Halden var en sånn by så mye skjer at en ikke får tid til alt, fortsetter Bakke.

Noe nytt i gågata

- Her skal det bli en fengende Bluesclub i løpet av 2016 med navnet Vannvogna, forteller Emil Stang Lund til Halden Arbeiderblad når hans bidrag til Kulturnatt i Halden skal til å starte.

I de gamle lokalene til Bokhandler Andersen er det nå på vei til å bli noe nytt. Emil Stang Lund og kona skal nemlig starte et utested i gågaten i Halden. Noen dager skal det også bli en ungdomsklubb på dagtid for barn fra 10 år og oppover.

Salsa på Kulturnatta

I anledning Kulturnatt i Halden hadde Emil Stang Lund fått hjelp og ordnet lokalene som skal bli til Vannvogna. Dansegulv, anlegg, film og drinker var å finne i den gamle bokhandelen.

- Jeg synes Halden er en fin liten by, og jeg liker å kalle den for det nordiske Nice, sier Emil Stang Lunds kone Tetyana Stang Lund med et smil.

- Frivillighetssentralen har hjulpet mye her i dag. Og jeg er en stor fan av Wenche Erichsen. Dette arrangementet er flott å ha i alle byer. Det skjer så mye forskjellig at man kanskje kan gå til steder man vanligvis ikke ville gått, legger Emil til.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags