Kortere program på Torget 17. mai

17. mai-komiteen lover en tradisjonell feiring, med noe nytt. Fra venstre Øystein Lillås, Jon O. Brevig, Marie Authen, leder Nils Sagstuen, Atoosa  Thunem og Bjørn Gulbrandsen. Tone Skråning og Trine Wille var ikke til stedet da bildet ble tatt.

17. mai-komiteen lover en tradisjonell feiring, med noe nytt. Fra venstre Øystein Lillås, Jon O. Brevig, Marie Authen, leder Nils Sagstuen, Atoosa Thunem og Bjørn Gulbrandsen. Tone Skråning og Trine Wille var ikke til stedet da bildet ble tatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

17. mai-feiringen i Halden blir tradisjonell, med noen små justeringer.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I år skal barnetoget salutteres i gang fra festningen, og programmet på Torget blir kortere.

- Vi har fått innspill, blant annet fra skolene, om at programmet på Torget trekker ut i tid. Det prøver vi å ta konsekvensen av i år, sier leder i 17. mai-komiteen, Nils Sagstuen.

Ha-halden.no ønsker å presentere hvordan haldensere feirer 17.mai. Send bilde med MMS kodeord: HARMMS til 2005 (2.kr) eller send en e-post med bilde til nettavisa@ha-halden.no. Skriv helst også navn på de som er med på bildet.

Bare hovedtale

To tiltak skal korte ned tide på Torget. Det ene er at alle skolene får anvist plass på forhånd, slik at man unngår stans i toget.

Barneskolene ha plass til venstre for Nordmannsstøtta - sett mot scenen, mens ungdomsskolene og videregående vi befinne seg til høyre

Det andre tiltaket er at selve programmet er kortet ned.

- Vi har kuttet ut postene «Leve Kongen» og «Leve Storting og regjering». Dermed blir Øberg-elevene Erle Sofie Eldnes og Vetle Mathias Sæli de eneste talerne på Torget 17. mai, sier Sagstuen.

Salutt ved start

Nytt av året er også salutt fra Fredriksten festning når barnetoget starter fra Oscars Borgs plass.

- Det tror vi blir bra både for publikum langs togruta og for barna selv. Det har av og til vært litt kluss i starten, men nå vet alle når den går, sier Nils Sagstuen.

Øberg først

Barnetoget innledes av Tistedalens Musikforening, som tradisjonen tro etterfølges av 17. mai-komiteen, ordfører og formannskap og hovedutvalg for undervisning og oppvekst.

- Av skolene er det Øberg som går først. De er nemlig den eldste av byens jubilerende skoler i år. Øberg fyller 75 år, og bak dem kommer 50-årsjubilanten Hjortsberg, sier

To svenske korps stiller opp i tillegg til seks norske.

Flere endringer

Noen endringer er gjort i årets 17. maiprogram i Halden, andre kan komme neste år.

Det gjelder først og fremst å flytte noen av arrangementene på formiddagen i tid. Men komiteen tar et skritt av gangen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags