Allsangen ble som det bruker å være; en solfylt fest!

God stemning

Etter mandagens uvær hadde værgudene igjen bestemt seg for at publikummet skulle slippe å fryse, og stilte opp med både blå himmel og over 20 grader.

Publikumsfavorittene Plumbo åpnet showet og skapte god stemning og allsang med sin monsterhit «Møkkamann»

Prøysenallsang ble de også denne onsdagen da Rita Eriksen sang «Sønnavindsvalsen» til stor begeistring i publikum.

Christer Sjøgren ble syk

Da Christer Sjögren ble syk og ikke kunne opptre på Allsang på Grensen tok Vidar Johnsen ansvar.

Sjögren var i Halden og skulle i utgangspunktet opptre på gårsdagens innspilling av allsangen, men måtte melde forfall da stemmen sviktet.

Skuffelsen var stor i publikum da de fikk de dårlige nyhetene, men humøret steg igjen når programleder Katrine Moholt fortalte hvem som skulle synge duett med Elisabeth «Bettan» Andreassen på Sinatrasangen «Something Stupid».

Den tidligere VAMP-vokalisten tok utfordringen på strak arm bare to timer før inspillingen startet, og med sitt eget sanghefte fra allsangen fremførte de to en nydelig duett.

Christer Sjögren var forøvrig veldig lei seg for at han ikke kunne opptre i går kveld.

Han gjorde det han kunne ved å dra innom en lege i Halden, men det nyttet ikke. Han ble nødt til å stå over det som ville blitt hans første Allsang på Grensen.

Tequila til folket

Et navn som ble satt på plakaten for bare noen dager siden var Anders Nilsen som opptrådte med sin store sommerhit «Salsa Tequila».

Han fikk hele publikum til å danse tequiladansen, og sammen med sine følgesvenner The White Doves skapte de desidert den beste stemningen på Place D'Armes den kvelden.

Rybak tok med seg de unge

– Det er utrolig stas å få spille med en så flink fiolinist som Alexander Rybak, fortalte Lars Narvestad (14) etter å ha opptrådt foran mer enn 4300 mennesker på festningen.

– Jeg fikk en mulighet til å være med på noe veldig stort når jeg var ganske ung, og har jeg muligheten til å gi det til andre unge mennesker så gjør jeg det, sa Alexander Rybak.

Han legger ikke skjul på at han var imponert over Lars og de åtte andre som fikk være med å spille.

– For meg er det veldig viktig å vise det man står for, og jeg synes det er viktig at unge, dyktige musikere får en plass i lyset de og.

Stas med ny låt

Rybak er glad i barn, og påpekte dette flere ganger gjennom innspillingen av programmet.

– Jeg elsker å jobbe med barn og å dele med andre. Derfor er dette så viktig for meg, sier han.

– Dessuten var det ekstra gøy å kunne framføre akkurat denne låten som for det første handler om vennskap, og som også er med på soundtracket til den nye animasjonsfilmen til DreamWorks.

Låten «Into a Fantasy» er med på soundtracket til den nye filmen «Dragetreneren 2» («How to Train Your Dragon 2») som kom på norske kinoer i begynnelsen av juli.

Årsbeste

Også arrangørende var fornøyde med kvelden.

Ole Evenrud i GrenseArena forteller at de onsdag hadde 4300 betalende publikummere, og at dette var det beste de hadde sett i år.