Også Tomas Glans. Men:

– Ikke et sårt tema

– Jeg hadde ikke kunnet fortelle min egen historie hvis det hadde vært et sårt tema, sier sommershow-aktuelle Tomas Glans.

– Jeg har hatt lyst i mange år, men vært livredd for å gjøre et show som dette. Jeg vil fortelle en historie, men har ikke annet å fortelle om enn meg selv, sier Glans dagen etter premieren.

– Det jeg har vært mest redd for, er at ingen skulle bry seg, tenke «so what» når jeg forteller om barne- og ungdomsår. Men nå følte jeg at tiden var inne, og særlig måten den svenske skuespilleren og forfatteren Mia Skäringer har brukt humor for å fortelle om sin egen tøffe oppvekst med blant annet voldtekt og mobbing, gjorde at jeg turte å lage «Plutselig voksen og like forvirret», sier Glans.

Ikke et oppgjør

HAs anmelder Tom Skjeklesæther skrev «det er helt mulig å oppfatte «Plutselig voksen og like forvirret» som et generaloppgjør med småbyfordommer knyttet til seksuell legning».

Les anmeldelsen her: Sommershow om småbyfordommer

– Forestillingen er ikke noe oppgjør, men rett og slett opplevelser fra min oppvekst. Siden to av tre i showet er homofile, blir det naturlig nok preget av det.

Hovedmålet er å underholde.

– Vi har lagt stor vekt på humor, ironi, sang og musikk nettopp for å dempe et eventuelt alvor og politisk tilsnitt som vi vet at homofili ofte vekker, forklarer Glans.

Sov dårlig etter premieren

Han sov dårlig natta etter premieren og sjekket Internett jevnlig i påvente av HAs anmeldelse.

– Jeg visste at dette ikke var anmelderens greie, og derfor ble jeg kjempeglad for firer på terningen.

Overrasket

Men jeg er overrasket over at han fokuserte så mye på legningen til Tor Ivar (Hagen, journ.anm.) og meg. Vi har ingen problemer med å være eller snakke om homofili.

Historien om da jeg mimet til Whitney Houston i drag, og senere gjemte meg i et skap, er bare komisk for meg, ikke så sår, sier Tomas Glans.