Gå til sidens hovedinnhold

Ingvar Ambjørnsen tar med «Elling» til eksklusivt møte i Halden

Artikkelen er over 6 år gammel

Forfatteren Ingvar Ambjørnsen tar med seg forestillingen «Elling vender tilbake» til Herregårdskafeen 4. og 7. mars.

Ingvar Ambjørnsen skal lese opp tekster i en time og 20 minutter. Det blir to forestillinger i Halden med noen dagers mellomrom; onsdag 4. mars og lørdag 7. mars.

- Blogger

Ingvar Ambjørnsen slapp Elling i 1999 etter fire bøker og tre spillefilmer. 

Elling ble så stor at den folkekjære forfatteren følte at han hadde mistet ham.

- Når jeg nå har funnet ham tilbake igjen 15 år etterpå, er det helt naturlig at han er blitt en blogger, sier Ambjørnsen på telefon fra Hamburg Tyskland hvor han bor.

Nye tekster - live

- Det var helt opplagt at Elling skulle bruke mye tid på nettet - og få sin egen stemme på nettet. Det er en litt annen måte å være ensom på etter at nettet kom. «Elling» har gått fra å sitte med henda i fanget å høre på radio, til å se hvor mange følgere han har på bloggen sin.

 Samtidig er Elling en meningsmaskin, og han er langt fra noen tulling. Elling er belest, sier Ingvar Ambjørnsen.

Tekstene Ingvar Ambjørnsen leser fra i Herregårdskafeen er nye. De finnes ikke på nettet - og de finnes ikke i butikk. Den eneste måten å høre dem på nå, er live.

- For meg er dette en helt ny måte å presentere tekster på, og jeg liker kontakten jeg får med publikum. I og med at jeg har bodd her nede i Hamburg i mange år, har jeg ikke vært så mye rundt og lest for folk, sier Ambjørnsen som kommer til å hilse på folk i etterkant av lesingen i Herregårdskafeen.

- Må kjenne Elling

Senest i julen 2014 ble de tre filmene om Elling vist på nytt. Karakteren er godt kjent blant publikum.

- Det er en forutsetning at du vet hvem Elling er for å ha utbytte av forestillingen, men utover det er erfaringene mine så langt at publikum er med på notene med en gang. 

- Du blogger selv som Elling?

- Ja, jeg har holdt på med det et par års tid. Det fine med blogging, er at Elling er inne på alle mulige slags temaer. Alt fra tvil og tro til egg og bacon - og utvalget jeg tar med meg til Halden er nærmest tilfeldig. Men jeg har ikke åpnet kommentarfeltet ennå. Det vil ikke Elling.

- Blir det ny bok?

- Hvilken form dette tar videre, vet jeg ikke. Foreløpig er jeg opptatt av at dette for meg er en ny måte å presenter tekster på, forteller Ingvar Ambjørnsen som synes det er et spennende format å presenterer teksten live. Med omlag 50 lyttere i salen.

Kommentarer til denne saken