Det første Musikkbadet arrangeres lørdag 20. februar i Herregårdskafeen. «Røvar» som artisten Siv Langøys femte album, slippes samme dag.

Først skal Thorkil H. Lindskog intervjue Siv Langøy foran publikum. Deretter er det plateslippkonsert for artistens femte album «Røvar».

– Det er et personlig album som handler om at noen røvet livet mitt, forteller Siv Langøy om albumet som er i trykken og ventes i forkant.

Albumet er spilt inn i Kleiva studio hos og med Freddy Holm. Trommeslager Magnus Buer Hansen er også med på plata.

– Få fram andre sider

– Dette med musikkbad er en egen idé. Tanken er å få fram andre sider med artisten, og at det skal skje på direkten. En artist rekker jo ikke fortelle så veldig mye mellom låtene under en konsert, men her får vi litt mer tid til alt fra spøk til alvor, sier Lindskog som er glad for at Langøy sa ja til å være den første artisten ut.

– Et slikt konsept er avhengig av artister som har noe å meddele og har lyst til det. En må være litt sporty og by på seg selv, mener Lindskog.

Han håper at musikkbadingen kan være med på å utvide bredden i kulturlivet i Halden.

– Halden har et rikt kulturliv, sier initiativtakeren som allerede har planen klar for neste musikkbad.

Neste ut er Aasmund og Dag

– 27. februar møtes Aasmund Kaldestad og Dag Brandth. Også dette skjer her i Herregårdskafeen. Etter dette er det flere på trappene i Bryggerhuset Syd, forteller Lindskog som synes det er moro å gjøre nye ting etter å ha jobbet som kulturjournalist i noen tiår.

  • Siv Langøy : album: Runaway (2004), Canada, Honninghånd (2005), Superhimmel (2007), Reisefølge (2011) og Røvar (2016).
  • Thorkil H. Lindskog: Pensjonert kulturjournalist. Prosjekter: Kuben (for barn), Eldretreffet, HaldenTalentet, korkamp, Jul i Halden, Sommerquiz, Førjul i teatret.
  • Musikkbad: Intervjuer artister med publikum til stede. Gjerne etterfulgt av konsert. Vil arrangerer flere i 2016.