Hege fångade hjärtana

Historisk på Rød: Hege Brynildsens konsert lørdag på Herregårdskafeen vil bli husket i årene som kommer.

Historisk på Rød: Hege Brynildsens konsert lørdag på Herregårdskafeen vil bli husket i årene som kommer. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hege Brynildsen feiret plateslipp av sitt svenskspråklige album med dobbeltkonsert i helga.

DEL

Heges plateselskapssjef, Håkan Ohlsson fra Rootsy hadde tatt veien helt fra Malmø for å være til stede da Hege markerte utgivelsen av «Till Harry» på Rød Herregård. Da Hege henvendte seg til Ohlsson for å høre om hun hadde bestått testen i å synge på svensk, kvitterte Ohlsson med følgende oppfordring, til rungende latter fra publikum:

Nesta gång måste du sjunga på skånska, Hege!

Lun stemning

For øvrig også et godt bilde på den lune og hyggelige stemningen som lett oppstår når Hege står, og ikke minst, danser, på scenen. I en tid da det har gått inflasjon i begrepet «Å by på seg selv» har Hege mye å lære bort. Hege lykkes med å ta med seg lytterne inn i sitt eget univers, uten at det noensinne blir kleint.

I helga bød Hege og hennes formidable band, bestående av trommeslager Tor Hauge, bassist Lars Ivar Borg, steelgitarist Jørn Raknes, gitarist Omar Østli og pianist og produsent Gøran Grini, på gjennomspilling av den nye plata, i riktig rekkefølge, fra første til siste sang.

«Det betyr såå mye for meg at dere er her. Tusen takk alle sammen!»

Sangene

«Till Harry» begynner med sangen «Mitt hjärta i tu», en tekst om absolutt kjærlighetssorg, så trist at Hank Williams og Townes van Zandt antakelig følger med i himmelen.

«Lilla ängel» er heller ingen lykkepille. Heldigvis balanseres raskt tristessen av «Sommarsång» med anekdoter om Heges og bassist Lars Ivar Borgs felles barndomssomrer.

«Två fåglar» er nøkkelkutt med historien om Jern-Harry Brynildsen. Live er den også showcase for forrykende soli fra pianist Grini, som definitivt er i verdensklasse. De to sangene «När jag blickar ut i världen» og «Tindrande stjärnor» tar for seg miljøødeleggelser og svik mot kunsten. «Mitt kök» er Heges svar på Graham Nash «Our house», mens «Den enda han ville ha» er enda en bitter kjærlighetstekst. «Flickan i Havana» kan være den beste tolkningen, mens «Lyckliga stunder» runder vakkert og stoisk av det hele.

Hege Brynildsens konsert lørdag på Herregårdskafeen vil bli husket i årene som kommer.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags