Haldenser Ole Anders Amundsen skal være med i programmet "The Hit"som har potensiale til å bli NRKs neste nye seersuksess.

Veldig, veldig glad

Hans låt “House on the prairie” ble valgt ut blant 3162 innsendte bidrag. Til sammenligning fikk MGP inn ca 600 bidrag.

- Jeg ble veldig, veldig glad, da jeg fikk vite at jeg ble plukket ut. det er en fin bekreftelse. Jeg leste om programmet på NRK sine nettsider og syntes det hørtes veldig moro ut med et TV-program som hadde mest fokus på låtskriverne, sier Ole Anders Amundsen til ha-halden.no.

Om "The Hit":

  • TV-programmet går ut på at ukjente låtskrivertalenter får presentere sine låter til kjente norske artister. To popartister skal i hvert program bevege seg mellom seks rom på jakt etter sin neste singel.
  • Artistene vet ikke hva slags låter de ukjente låtskriverne vil presentere for dem, og låtskriverne vet ikke hvilken popstjerne som vil dukke opp i deres rom.
  • Artistene velger seg først to låter hver, og først under direktesendingen vil de avsløre hvilken av de to låtene som blir deres neste singel. Avsløringen skjer musikalsk i det de fremfører låta
  • Seerne får så mulighet til å stemme på begge de to låtene artistene har fremført med spørsmålet om hvilken av de to låtene som har størst hitpotensiale.
  • En låt fra hvert program går videre til den store finalen der den ultimate hitlåta skal kåres.
  • 42 låter er plukket ut til programmet som har premiere 5. september.

Superprodusent

Det er ikke hvem som helst som plukket ut hvilke låter som blir presentert for artistene. Superprodusent Steve Lillywhite er med på laget.

Lillywhite har vunnet fem Grammy Awards, og har blant annet produsert artister som U2, Rolling Stones, The Killers, 30 Seconds to Mars og Peter Gabriel for å nevne noen.

- Det er veldig moro at jeg har klart å komme meg igjennonm det kvalitetsfilteret. Det er jo en utrolig bra ting at en storprodusent fra England har hørt på mine låter. Det er jo helt fantastisk egentlig, sier Amundsen.

Om låta

“House on the prairie” er ikke en nyskrevet låt.

- Jeg holder på å bygge opp en karriere som soloartist, og jeg hadde valgt bort denne låta for min egen del. Derfor synes jeg den kunne passe programmet. Det er en "uptempo" poplåt, forteller Amundsen.

Hvem de kjente norske artistene som skal delta i programmet er skal lanseres i midten av august. Så dette får Amundsen ikke lov til å si noe om.

- Det har vært innspilling nå i juni. Jeg vet ikke hvem alle artistene er, men kun dem som hørte min låt. Men jeg kan ikke røpe noe, sier han.

Slipper EP i sommer

Selv om han deltar som låtskriver i "the Hit" har han fortsatt fokus også på sine egen solokarriere som singer/songwriter.

- Det går egentlig veldig bra. Jeg har akkurat fått meg en bookingagent og et stort publishingfirma har vist interresse.

I løpet av sommeren slippes forhåpentlig hans første EP.

- Den er spilt inn, så jeg håper den slippes i løpet av juni eller juli.

Om Ole Anders Amundsen

  • 26 år gammel fra Halden. Begynte som trommeslager for 11-12 år siden. Spilt og skrevet siden.
  • Studert musikk på folkehøgskole og høgskole.
  • Jobber som lydtekniker/musikkundervisning i Spinner-studio
  • Han vant Østfold-finalen i Bandwagon 2012, og mottok svært gode anmeldelser under finalen i Namsos.

Han er ikke den eneste haldenseren som skal være med i programmet. Det skal også Åsmund Jensen som jobber som lærer i Halden.

Han har skrevet låta "Building a life" sammen med Tor Øyvind Quille og Tommy Henriksen.