- Noen burde nominere Aztec Jazz til Grammy i 2013. Og den bør vinne. Men først må den som nominerer albumet finne ut hvilken kategori den hører hjemme i, skriver den amerikanske musikkeksperten Jeff Burger på sin blogg.

- Det lages like mye bra i dag som på 60-tallet

Aztec Jazz ble sluppet for kort tid siden. Det er en live-innspilling av en konsert Russell holdt i Brygga kultursal i Halden sammen med Det norske blåseensemblet i mai 2012.

- Folk sier hele tiden til meg at det ikke lages like god musikk i dag som på 60-tallet. Da pleier jeg å svare at det lages like mange gode plater nå, forskjellen er at på 60-tallet var også de beste platene de mest populære platene. Mens i dag er det beste relativt godt skjult. Et perfekt eksempel på dette er Tom Russell. Han har gitt ut mer enn to dusin fantastiske album de tre siste tiårene. Dessverre har ikke denne musikken mulighet til å måle seg med populariteten til Justin Bieber. Men det betyr ikke at det ikke er utrolig bra, skriver Burger og fortsetter.

- Det nye albumet er kanskje det beste hittil, påstår Burger.

Han beskriver Tom Russell som en artist som aldri har vært redd for å prøve noe nytt.

Klarer ikke karakterisere musikken

- Men han overgår virkelig seg selv på dette albumet. Hva skal man kalle resultatet av samarbeidet med det 31 manns store blåseensemblet, som inneholder elementer av jazz, folk, tex-mex og klassisk musikk? Hvem vet? Hvem bryr seg? skriver musikkbloggeren begeistret.

Er Russell så flink som Burger vil ha det til? Onsdag kveld har du mulighet til å dømme selv. Da kommer han til Halden - igjen - for å spille konsert på Herregårdskafeen.