Starter ny teaterskole i Halden

Halden Teaterskole: Danser og dansepedagog Sverre Magnus Heidenberg (fra venstre), danser og dansepedagog Sara Stang Møller, dramalærer Kristin Sandbæk, og sanger, musiker og sangpedagog Liv Renate Elnes Hovengen. Skuespiller og teaterpedagog Bjørn Kolstø er også med i teamet.

Halden Teaterskole: Danser og dansepedagog Sverre Magnus Heidenberg (fra venstre), danser og dansepedagog Sara Stang Møller, dramalærer Kristin Sandbæk, og sanger, musiker og sangpedagog Liv Renate Elnes Hovengen. Skuespiller og teaterpedagog Bjørn Kolstø er også med i teamet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Byen med landets eldste, bevarte barokkteater, Fredrikshalds Teater fra 1838, trenger også sin egen teaterskole. Det er initiativtakerne bak Halden Teaterskole sikre på.

DEL

Derfor starter de opp Halden Teaterskole, i første omgang med tre partier og plass for 45 elever i forskjellige aldre.

Eget ungdomsteater

– Vi tar imot elever i tre grupper. Gruppe én er fra første til fjerde klassetrinn, mens gruppe to er fra femte til sjuende klassetrinn. Ungdomsteaterskolen er fra 8.-klassinger og oppover til og med videregående skole, forteller sanger, musiker og sangpedagog Liv Renate Elnes Hovengen som er blant initiativtakerne sammen med skuespiller og teaterpedagog Bjørn Kolstø, dramalærer Kristin Sandbæk, Danser og dansepedagog Sverre Magnus Heidenberg, danser og dansepedagog Sara Stang Møller.

– Vi er stolte av å kalle oss teaterskole, for det er akkurat det vi er – en skole for teater. I staben er vi alle pedagoger med sterk kompetanse innen musikk, sang, dans og ikke minst teater. Vi har erfaring som profesjonelle utøvende skuespillere, sanger og dansere. forteller Sverre Heidenberg som har arbeidet med å starte opp teaterskolen i ett år.

– Endelig er dagen her! Det blir veldig spennende å møte dem som har lyst til å bli elever her, smiler Sverre Heidenberg som er opptatt av at Halden er en teaterby.

– Håpet er at Halden Teaterskole skal bidra til at teatermiljøet i Halden vokser enda mer, sier han.

Inviterer til Workshop

– Hvordan kan barn og unge melde seg på?

– Påmeldingene til Halden Teaterskole skjer gjennom nettsiden, men vi inviterer også til workshop mandag neste uke. Her kan folk møte opp og få et inntrykk av hvem vi er og hva vi gjør, forteller Heidenberg.

Halden Teaterskole holder til i lokalene til Halden Danseskole i første etasje i Østfold fylkeskommunes lokaler på Risum (Halden videregående skole avdeling Risum). Undervisningen starter opp over nyttår.

Halden Teaterskole ønsker å samarbeide med andre lokale kulturaktører, og de er allerede i samarbeid med Halden Danseskole, Kultursommerskolen, Kulturhuset S16, Fredriksten Kulturproduksjoner, Den Hvite Dame og Halden videregående skole.

– I tillegg er vi i god dialog med Juleselskapet som skal sette opp «Oliver Twist» neste jul, sier Liv Renate Elnes Hovengen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags