Gå til sidens hovedinnhold

Halden Teaterskole: – De lager skissen og jeg fargelegger

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag kveld inviterte Halden Teaterskole til julevisning. Skreddersydd av elevene.

Elevene på Halden Teaterskole satt sammen en julevisning foran fullsatt publikum i Norges eldste teatersal, Roselundsalen i Konservativen.

Jobbet i 14 uker

HA møter Liv Renate Elnes Hovengen som er leder for teaterskolen samt sangpedagog rett før forestilling. Hun forteller at det er fem grupper som skal framføre torsdag kveld.

– Gruppe 1 er i. klassinger, og den eldste gruppa er elever fra ungdomsskolen. Undervisningsgruppene har jobbet med denne forestillingen i hele høst, og nå skal de endelig få vist det fram.

Halden Teaterskole startet opp for ett år siden. Initiativtakerne er Hovengen sammen med Bjørn Kolsto, Kristin Sandbæk, Sverre Magnus Heidenberg og Sara Stang Møller.

Bildeserie

Se bilder fra julevisningen til Halden Teaterskole

 

Flere melder seg på teaterskolen

Elnes forteller at det stadig melder seg på nye elever til teaterskolen.

– Sist uka var det flere som meldte seg på, og det kommer enda fler etter jul.

Hun legger til:

– Det har vært en utrolig god oppstart, og det er gøy å samarbeide med andre aktører i Halden.

Pendler to dager fra Oslo til Halden

Elevene ved Halden Danseskole og Halden Teaterskole fikk to nye pedagoger i sommer. Én av dem er Maren Eikli Hiorth (25) som pendler to ganger i uka fra Oslo for å lære elevene teater.

– Vi er veldig stolte av å ha Maren på laget. Hun er skuespiller og har lang scenisk erfaring. Barna elsker henne og hun har gjort dem veldig engasjert i forestillingen, sier Hovengen.

Les også

– Kun det beste for elevene våre!

 

Forestillingen er en rekke utdrag fra forskjellige eventyr, filmer og musikaler. Elevene har selv fått utforske, improvisere og skape store deler av utdragene.

– På Halden Teaterskole fokuserer vi blant annet på at elevene skal få muligheten til å utvikle sin egen fantasi og kreativitet, forteller Eikli Hiorth.

Har veiledet elevene hele veien

Hun forteller at elevene har stor skaperglede.

– Utgangspunktet for visningen ligger i elevenes egne forslag og utkast til scener og sekvenser. De har fått tydelige rammer underveis og god veiledning av oss, noe som har vært med på å skape den tryggheten som trengs når man skal jobbe med noe nytt og spennende.

– De lager skissen og jeg fargelegger, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.