Elever skal få oppleve moderne slaveri fra scena

Menneskehandel starter ofte med lengsler om et bedre liv, men ender med gjeld til bakmenn, trusler og brutale maktovergrep.

DEL

Det kan bli et tøft møte med fortellerteateret «Valgt det...» for elever på VG3 studieforberedende og musikk og drama ved Halden videregående skole.

150 unge haldensere skal få et innblikk i vår tids slaveri - menneskehandel - når Beathe Frostad og Astrid Elise Sæterøy står på scenen i Fredrikshalds Teater på selveste Menneskerettighetsdagen 10. desember.

Det er Halden Soroptimistklubb som står bak arrangementet.

– Dette er et aktuelt teaterstykke som tar opp temaer vi alle er opptatte av, kvinner som menn, opplyser Karin Dahlberg Pettersen i styret i soroptimistklubben.

Kvinner og barn er særlig utsatt

Menneskehandel er verdens nest største illegale økonomi og er brudd på omtrent alle artiklene i FNs Verdenserklæring om menneskerettigheter. Erklæringen ble underskrevet 10. desember 1948, og derfor er denne dagen Menneskerettighetsdagen.

Tall fra FN viser at opp mot 45 millioner mennesker er ofre for menneskehandel, og kvinner og barn er særlig utsatt.

Forestillingen «Valgt det....» bygger på fortellinger om mennesker med håp, lengsler og drømmer som veves sammen med fakta om menneskehandel.

Elevforestillingen på ettermiddagen er lukket, men på kvelden samme dag vises forestillingen en gang til for allmennheten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken