Gå til sidens hovedinnhold

Musikkbyen Halden har fått ny musikkbutikk

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag formiddag kom nyheten om at Halden har fått sin egen musikkbutikk på nett.

Halden Music Onestop tar mål av seg til å samle alt av haldenmusikk tilgjengelig på fysisk format på ett sted. Derav navnet Halden Music Onestop, står det i pressemeldingen.

"Love all, serve all"

– Vi som står bak Halden Music Onestop, haldenmusiconestop.no, har lagt merke til at det fortsatt kommer et sted mellom femten og tjue nye plater på fysiske formater fra haldenartister hvert år. Over år har det blitt bygget opp en betydelig katalog av haldenutgivelser. Mange av disse har begrenset distribusjon blant annet på grunn av at det ikke lenger finnes en tradisjonell platebutikk i Halden, skriver initiativtakerne.

Tiden hvor salg av cd-er og vinyl har skjedd på artistenes egne konserter eller via avtaler med butikker og bensinstasjoner, er nå forbi.

– Halden Music Onestop har som ambisjon å lagerføre så mange haldenutgivelser som mulig etter et "love all, serve all"-prinsipp. Her vil finnes alt fra klassisk til metal, fra country til punk, jazz til folk, rock til gammaldans. Hele utvalget vil ligge tilgjengelig på Halden Music Onestops hjemmeside og kan bestilles 24/7, står det i pressemeldingen.

Først i Norge?

Tom Skjeklesæther er en av dem som står bak den nye postordrebutikken.

– Oss bekjent finnes det ingen annen tilsvarende side andre steder i Norge. Og under forberedelsene har vi snakket med flere i andre byer som mener at dette er en veldig god idé, sier han til HA.

Skjeklesæther har ikke oversikt over hvor gammel den eldste Halden-utgivelsen i butikken er, men sier at de har allerede over 100 titler klare for salg fra første dag.

– Vi er mange som har fått spørsmål fra folk om hvor de kan få kjøpt plater. Nå har de ett sted å gå når det gjelder Halden-musikk, sier han.

Få i posten eller hente selv

Levering av bestilte varer kan skje via to løsninger; ordinær postordre til din postadresse, eller til såkalt pickup-utlevering på Bryggerhuset ved Torget.

Den første løsningen koster vanlig postgang. Å hente på Bryggerhuset koster 10 kroner uansett størrelse på ordenen.

– Det er Rikke Prang Følkner som har det daglige ekspedisjonsansvaret for bestillingene, forklarer Skjeklesæther.

Dersom prøveprosjektet med haldenmusiconestop.no går bra, ser initativgruppa for seg å utvide tilbudet.

– Da kan det bli salg av fanprodukter som t-skjorter og caps, sier Skjeklesæther.

Musikk i fysisk format

– Vi vil også selge utgivelser av artister vi har valgt å kalle haldenvenner, utenbys og utenlands artister som har spesiell tilknytning til Halden for eksempel fordi de har spilt inn plater i et haldenstudio eller har samarbeidet med haldenmusikere/-produsenter, står det i pressemeldingen.

Trond Andreassen, Luke Elliot, Chip Taylor, Lars Martin Myhre og Tom Russell er eksempler på haldenvenner.

– På tross av at mye av dagens musikkbruk foregår via strømmetjenester, er det fortsatt også mange musikkelskere som foretrekker å skaffe seg musikken sin i fysiske formater via CD eller vinyl. Ikke minst har interessen for vinyl, formatet mange trodde skulle bli helt borte på 1990-tallet, fått en markant oppsving, melder initiativtakerne.

Halden Music Onestop er et forsøksprosjekt initiert av Rikke Prang Følkner, Omar Østli og Tom Skjeklesæther og gjennomføres i nært samarbeid med et stort antall haldenartister.

Kommentarer til denne saken