Sørget for feststemning

Rocket løs: 50-tallstoner var førende da Snake Bite opptrådde for publikum. Bandet sier de gjerne kommer tilbake neste år.

Rocket løs: 50-tallstoner var førende da Snake Bite opptrådde for publikum. Bandet sier de gjerne kommer tilbake neste år. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Musikk i 50 og 60-tallsstil fikk 700 mennesker til å vrikke på dansefoten

DEL

Amerikanske biler preget Halden sentrum gjennom hele lørdagen. Naturlig nok på grunn av Grensetreffet. Lørdagskvelden skulle utspille seg på samme vis, da arrangørene inviterte til gratiskonsert på torget.  Det svenske bandet "Snake Bite" sto for musikk i 50- og 60-tallsstil, noe Haldenserne så ut til å sette pris på. Det rykket godt i dansefoten blant flere i publikum.   Ragna Nybakk, Simen Tiedemandsen, Stian Løbakk og Espen Løbakk nyter festen i Haldens gater i det HA kommer i snakk med dem. 

– Vi har kjørt helt fra Solør for å være med på dette. Det ligger midt mellom Elverum og Kongsvinger.  Vi var her i fjor også, så det er i ferd med å bli en tradisjon for oss nå. Det er biler og livet som gjør arrangementet så spesielt, forklarer Stian Løbakk, som straks skal inn portene for å få med seg konserten.

– Lufter ho mor litt

Ute blant konsertpublikummet finner vi en dansende mor og datter i form av Berit Sletten og Camilla Rasmussen. Begge fra Halden. De har selvsagt kledd seg opp litt før kveldens store begivenhet. Det er tydelig at de har det morsomt.

– Det er gøy å komme seg ut. Jeg må lufte ho mor litt, ler Rasmussen.

– Det er veldig fin musikk og god stemning, fortsetter Sletten, før tonene sørger for nok en sving om.

Fornøyde med kvelden er også arrangørene. Det er nemlig Grensetreffet selv som melder at 700 feststemte mennesker deltok under folkefesten på torget. Ole Runar Bøe sitter i styret til Grensetreffet,

– Det er kjempemorro! Jeg vil anslå at det er rundt 700 mennesker der inne. Det er folkefest, det er helt enormt, sier Bøe, som er glad for at grensetreffet sørger for at "Halden står på hodet".

– Vi har jobbet siden treffet i fjor med å lage et enda bedre arrangement, og da er det ekstremt motiverende å se dette oppmøtet her, sier en stolt Bøe.

– Det lages ikke slik musikk lenger

Også bandet som var hyret inn for anledningen sier at det er noe spesielt med Halden og Grensetreffet. Dette er tredje året på rad at det svenske bandet spiller i løpet av arrangementet. Gjengen håper at de blir invitert tilbake tilbake også neste år. Med årets suksess skal en nok ta høyde for at det kan skje.

– Det var helt "kanon"! Det var en helt unik atmosfære. Vi håper på å få komme tilbake, sier trommis Rolf Anderson til HA.

Han mener at Halden har skapt seg noe unikt med fokus på gamle biler, som også blir en arena for gammel musikk. Bandet hans spiller utelukkende låter fra 50- og 60-tallet. Tromissen sier at dagens musikk ikke kan sammenlignes med de gode rockeklassikerne. Han mener teknologien har tatt bort noe av sjarmen i musikkbransjen.

– Det er dette som er ekte musikk. Det kommer aldri til å komme tilbake. Vi få forsøke å gjenleve det hele slik det var. Det er denne stilen som er best, og det lages ikke slik musikk lenger.  Det er ikke noe juks når vi alle spiller med instrumenter. Moderne musikk er bare data og autotune. Jeg er "old school", forklarer tromissen som bidro til et forrykende show på torget lørdag kveld.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags