– Tusen takk for engasjement, ildsjeler, og alle som har bidratt de siste 20 årene, åpner Frivilligsentralens eget ansikt, Wenche Erichsen, feiringen.

Egne reklamefilmer

Showet starter med en framvisning av tre reklamer Norges Frivilligsentral har fått av reklamebransjen. Den ene filmen nådde til og med sølvfisken for januar 2015, i reklamebransjens høythengende premieutdeling, Gullfisken på TV2. Videre fortsetter det med en bildekavalkade med minner fra 1996, fram til 2016.

Samarbeid, glede og læring

Det blir blomsterfest, operasang fra sopran Stina Levvel og husband med eget kor.

Det er mange innom scenen. Joakim Karlsen, leder i kulturutvalget, representerer både ordfører og varaordfører.

– Se på programmet for 2016, for et mangfold! Frivilligsentralen er en møteplass og en arena for alle. Det er et stort rom for samarbeid, glede, gjensidighet og læring.

Opera Østfolds Pål Scott Hagen takker for godt samarbeid i hele 10 år, og Halden Frivillingsentrals egen Chebel Kassab forteller at frivillig arbeid ikke er en jobb, men at det går på lyst og behov.

All lykke i framtida

Innfløyet fra Trondheim kommer også foredragsholder Karin Fevaag Larsen, som får publikummet i salen til å skrattle.

Larsen kommer med gullkorn og oppfordringer som: «det er mye god helse i å trekke ut magen», «livet er for kort til å være umotivert» og «lytt aldri til skeptikere. På et tidspunkt kommer de til å få rett».

Ola Liland, den første daglige lederen for Frivilligsentralen, ønsker all lykke i framtida, og utpeker Wenche Erichsen som en avgjørende faktor for den gode utviklingen i Halden Frivilligsentral.

Utnytter hverandres kompetanse

– Jeg håper jeg har skapt et miljø som er preget av raushet og pusterom, sier Erichsen etter alt av feiring på kinoen er overstått.

Erichsen berømmer sine støttespillere, og skryter av gode samarbeidspartnere.

– Vi utnytter hverandres kompetanse, og blir til et symfoniorkester hvor hver og en må få øve, for at det skal bli muligheter for godt samspill, fortsetter Erichsen.

– Vi prøver å legge til rette så folk kan delta med det de kan. Mennesker er enorme ressurser, fortsetter hun.

Fra Busterudgata til Violgata

Erichsen har vært med nesten helt fra start. Hun begynte allerede i 1999, bare tre år etter Halden Frivilligsentral ble godkjent opprettet, med Liland som stor pådriver.

Da Erichsen kom inn i Frivilligsentralen lå det i et lite kott i Busterudgata 10. Mellom 1999 og 2004 flyttet de fem ganger, før de endelig endte opp i Violgata 14. Og har blitt der i 12 år.

– Det er mye fokus på dette nå; kanskje man skal bygge ut leiligheter. Men hvor skal Frivilligsentralen være da, spør hun. – Men vi spiller gjerne på lag, hvis det kan trekke folk til nordsida, avslutter hun med et smil.

Bildeserie

BILDER: Frivilligsentralen fyller 20 år