Gå til sidens hovedinnhold

Frank Skovrand: – Dette er det beste jeg har gjort

Artikkelen er over 5 år gammel

Frank Skovrand er klar med sitt tredje album. Tittelen er direkte hentet fra livet som pappa.

Drømmevakt er tittelen både på albumet og en av låtene på Frank Skovrands nye album.

Datteren fikk ikke sove

– Den oppsto mens jeg rett og slett satt drømmevakt. Det var en periode der et av barna mine var urolig og ikke fikk sove. Det ble til at vi gjorde en avtale om at jeg satte meg i fotenden av senga hennes, men at hun ikke fikk lov til å snakke med meg.

– I stillhet satt jeg der. Plutselig forsvant alle inntrykk fra utsiden. Da kom det masse tanker og tekster til meg. Drømmevakt ble skrevet mens jeg satt der oppe i senga. Inne i hjørnet, sier Frank Skovrand.

Suksessforestilling og Juleselskapet

På dagtid jobber småbarnsfaren i administrasjonen til en privat barnehageeier i Sarpsborg, men Skovrand er også kraftig engasjert i Haldens kulturliv.

I høst er han både aktuell med den nylig avsluttede suksessforestillingen Stadsmusikus Hagenbergs memoarer i Konservativen og skal om en uke spille hestepasser Søren Klype i Juleselskapets oppsetning Askepott og Lillemus-Mei.

I tillegg er han nå også aktuell med nytt album og klar for 13–15 lanseringskonserter. Før jul.

Heldigvis ikke hverdagskost

– Hvordan får du timene i døgnet til å strekke til?

– Akkurat for øyeblikket så går det utover de hjemme. Hodet mitt er på hele tiden. Det er ikke mange sekunders slingringsmonn i løpet av en dag. I korte perioder går det fint, men det ville vært døden hvis det var hverdagen, innrømmer haldenseren.

Han er både stolt over og fornøyd med sitt tredje album.

Tekstene

– På et tredje album må man jo virkelig bevise. Jeg føler at dette er mitt beste, sier Skovrand, som til tross for at han eksperimenterer litt mer i sitt siste album, er enig i at han hører hjemme i sjangeren viserock.

– Det viktigste for meg er at teksten står i fokus. Det er budskapet som er det sentrale, sier Skovrand.

Releasekonsert på Bryggerhuset

Med seg på plata har han Freddy Holm, Roger Morland, Markus Linge og Magnus Buer Hansen.

Men når Skovrand står på scenen i Bryggerhuset Syd for sin releasekonsert i lørdag kveld er det bare sammen med Freddy Holm og Roger Morland.

Alder: 47.

Bosted: Brekkerød.

Aktuell med: Albumet «Drømmevakt»

Kommentarer til denne saken