Gå til sidens hovedinnhold

Jobber med et hemmelig prosjekt

Artikkelen er over 5 år gammel

Frank Skovrand har akkurat lagt til land etter fire uker ferie.

Som vanlig har ukene blitt tilbrakt på svensk side av grensen, som kjent er svensk språk og musikk den største selvfølgelighet for sangeren/ låtskriveren/ skuespilleren fra Halden. Skovrand er, sammen med bandene Oxdragartrioen og Pärs Polare, sertifiserte forvaltere av den musikalske arven etter Evert Taube og Cornelis Vreeswijk.

Men Skovrands svenskepass hindrer ham ikke i å gi ut plater på norsk. Så langt har det blitt to egne album, «Hotellmorgen» (2009, skrevet sammen med Øystein Karlsen) og «Tusenmeterblikk» (2014).

Nytt album i høst

Halvannet år etter forrige utgivelse, i høst, kommer oppfølgeren. Den første singelen derfra, «Tid», gjør seg allerede gjeldende på radio.

– Jeg har allerede materiale klart til to album, foreløpig har jeg bare valgt ut tre låter, men jeg vet at det kommer til å bevege seg i en litt annen retning enn «Tusenmeterblikk». Det vil bli mer lekent rent musikalsk, forrige gang var det bare (produsent) Freddy Holm og meg, denne gangen er Markus Linge (gitar), Magnus Buer Hansen (trommer) og Roger Moland (bass) med.

Ukas album på NRK radio

Akkurat samtidig med at «Tid» entrer Norsklista til P1, har albumet «Hotellmorgen» vært Ukas Album hos NRK Østfold, der Frank og Øystein har blitt behørig intervjuet i sakens anledning.

– Jeg er jo glad for at folk får høre sangene mine. Tekstmessig vil det fortsatt handle om hverdagshistorier, tilbakeblikk, muligens litt mindre personlig enn på forrige album.

– Men det nye albumet, foreløpig utitulert, vil også inneholde et par nidviser. En av dem, kalt «Første Reis», handler om et særs mislykket restaurantbesøk, der vertskapet foretok seg hårreisende saker. Den absolutte motsatsen til «God service» og «Kunden har alltid rett».

Spesielt prosjekt

– Planen er at plata kommer i november, i tilknytning til et foreløpig hemmelig prosjekt jeg jobber med!

Selv om Skovrand er tilbake i dagjobben i Barnehagenett (en utviklingsenhet for private barnehager) i Grålum, er det plenty å gjøre også med musikken. I kveld er han og Taubeforestillingen på Otteid.

Kommentarer til denne saken