Det er teamet bygningsvern som har fått generalsekretæren i Fortidsminneforeningen, Ola Fjeldheim, i tottene på blant andre Bjørn Dæhli, som har blitt en betydelig eiendomsutvikler etter at han la skiene på hylla.

7000 medlemmer

Mandag 21. september har Fortidsminneforeningen Halden invitert Fjeldheim til byen, og han skal fortelle om foreningens utfordringer og muligheter nasjonalt og gi tips om hva man kan få til lokalt.

Fortidsminneforeningen har i dag cirka 7000 medlemmer over hele landet og eier blant annet flere av landets viktigste stavkirker.

På sightseeing i Halden

- Generalsekretæren er fra gård på Jessheim og er flink til å profilere foreningen overfor sentrale politikere, men vi opplever utfordringer knyttet til å være en liten pressgruppe, skriver arrangøren i en mail til HA.

Dagen etter møtet skal Fjeldheim være med på sightseeing i Haldens kulturmiljøer.

Åpent møte

Møtet finner sted på Restaurant Fabian på Torget.

- Dørene åpner klokka 18.00, og det blir mulig å bestille både varm og kald mat (husleia består i at hver enkelt selv betaler for mat og drikke). Ola Fjeldheim slipper vi til omkring kl 19.00. Møtet er også åpent for dem som ikke er sultne, skriver Fortidsminneforeningen Halden.