I mange måneder har elever fra fjerde til sjuende trinn på Os skole jobbet to timer i uka med kulturprosjektet Flere farger.

Den lokale kulturelle skolesekken har vært initaitvtaker til å starte prosjektet i Halden etter inspirasjon fra Bergen, men i januar kom beskjeden om nedleggelse på grunn av pengemangel.

Da bestemte Dina og Ove Billington seg for å kjøre prosjektet videre, og mandag kveld ble resultatet vist fram i sin helhet.

Stående applaus

– Vi kunne ikke gi opp og skuffe alle disste flotte ungene. Derfor bestemte Ove og jeg at vi ville fortsette der som den lokale kulturelle skolesekken ville stramme inn, sier Dina etter konserten.

Det gjorde de rett i for responsen fra publikum var overveldende.

Stående applaus i over et minutt sier sitt. Publikum, prosjektlederne og ikke minst deltakerne var fornøyde.

Spennende kulturmøter

En time med norske folketoner og tradisjonsmusikk fra 19 andre land ble presentert av elevene hvor mange av dem var ikledd nasjonaldrakter.

Norsk sanglek, afrikansk-norsk klappelek, barnesang fra Burundi satt sammen med en norsk regle, svensk eventyrsang i møte med kinesisk parasolldans, albansk barnesang om klokka, somalisk sang og dans som handler om hvor viktige vi er for hverandre, og norsk folketone satt sammen med afrikansk bevegelsessang var noen av de 20 innslagene Flere farger bød på.

Artikkelen fortsetter etter bildeserien.

Bildeserie

BILDER: Flere farger farget kultursalen

 

Dina og Ove Bilington hadde med seg Safi Abdi Haase, Neema Cihiluka, Shkelqim Tahiri og Ida Bergman på scenen.

I kulissene jobbet Synnøve Sørland, Ole Martin Nilsson og Lars Joakim Johansen mens Bernadeta Mazur og Bassam Talli har sydd kostymer.

Sara Stang Møller har vært koreograf.

– Fascinerende

– Jeg syns forestillingen var fantastisk, og det var fascinerende hvordan de blandet norske folkemelodier med andre lands nasjonalmusikk, sa Petter A. Jensen og Unni Bokerød Jensen etter konserten.

– Og så ble jeg imponert av grepet med å la etnisk norske barn i nasjonaldrakter synge for eksempel somaliske sanger mens barn med utenlandsk bakgrunn sang de norske sangene, sa Petter.

De er naboer og venner av skredderen og en av de kostymeansvarlige, Bassam Talli, og hans familie.