– Vi kommer rett fra prøvene til Sanne Kvitnes, og det satt som en kule, sier markedsansvarlig for Det Norske Blåseensemble, Christer A. Elnes.

Konsert på vannet

Med seg har han med direktøren for Det Norske Blåseensemble, Geir Rebbestad. De gleder seg til fredag.

– Orkesteret og solistene vil stå på en flytende scene ute i vannet- mens publikum vil ta plass på tribunen på havna, forteller han.

Tribunen kommer til å stå rett foran lokalene til Witre og Advokathuset Juria på Langbrygga.

Som en del av Ladies Tour

Gratiskonserten er en del av programmet til Ladies Tour of Norway som foregår fra torsdag til søndag.

– Tribunen har plass til 780 personer. I tillegg skal vi sette opp ekstra stoler foran på brygga så det blir 1.000 sitteplasser totalt. Det er også masse ståplasser rundt, sier Elnes.

– Det er ikke hver dag vi gjør dette, og det kan vi takke lokale krefter for. Både Sparebankstiftelsen Halden og Berg Sparebank har bidratt. Totalt har de bidratt med 400.000 kroner for å gi haldenserne en spektakulær gratiskonsert, sier Rebbestad.

Sanne Kvitnes

Med seg på konserten har ensemblet med seg artistene Elisabeth «Bettan» Andreassen, Sigvart Dagsland og Sanne Kvitnes.

– Dette er en konsert for alle da vi framfører musikk i alle sjangre. Sanne representerer musikaldelen. «Bettan» er mer viser og pop, mens Sigvart er en av de fremste mannlige popartister vi har, forteller Rebbestad.

– Blåseensemblet skal ha noe instrumentalt, og konserten avsluttes med et fantastisk fyrverkeri som blir styrt etter musikken, sier Elnes.

Førstemann til mølla

De forteller at det er førstemann til mølla som gjelder for fredagens konsert.

– Som sagt er det 1.000 plasser, og vi håper været er på vår side, sier Elnes.

Konserten er en idé Elnes og Rebbestad har jobbet med lenge.

– Dette blir på en måte sesongåpningen for blåseensemblet. Vi vil glede alle med en gratis konsert, og endelig skjer det i sentrum og ikke på festningen. Husk å kom tidlig og ta med gode klær, sier Rebbestad.