Ny stor, norsk artist til Halden

Kari Bremnes står på scenen i kultursalen 29. oktober.

Kari Bremnes står på scenen i kultursalen 29. oktober. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

29. oktober står Kari Bremnes på scenen på Brygga kultursal.

Dermed er enda et stort, norsk navn klart for en scene i Halden. Sist ut var vår egen Henning Kvitnes sammen med Claudia Scott.

Fra før står allerede blant andre Øystein Sunde og Ingrid Bjørnov, Aurora, og Ole Paus og Jonas Fjeld på programmet i kultursalen.

Hørte på plater fra England

I en pressemelding forteller Kari Bremnes litt om seg selv.

– Jeg ble født på sykestua i Svolvær en desembersøndag i 1956. Jeg fikk navnet Kari fordi broren min heter Ola, det syntes foreldrene mine var en artig ting. Jeg vokste opp der i Svolvær i Lofoten.

– Takket være en storebror med en kompis som bestilte plater fra England, hørte jeg tidlig Joni Mitchell, Frank Zappa, Donovan, Leonhard Cohen, Bob Dylan, Simon and Garfunkel, Beatles, Led Zeppelin, PinkFloyd, FairportConvention.

Ville til byen

Som 19-åring tok hun turen sørover til Oslo.

– Jeg har alltid vært sugen på by. Jeg leste med en skuespiller og jobbet på psykiatrisk sykehus mens jeg lurte på hva jeg egentlig skulle gjøre. Etterhvert begynte jeg å studere og tok en cand.mag. i nordisk, historie og teatervitenskap på Blindern.

Bremnes kaller seg selv en "dårlig student".

– Det var musikk det handlet om. Sangene stod i kø inne i hodet. Mens de ventet på å få komme ut, spilte jeg inn plate med Ola etter skjellsettende møter med Erik Bye og Otto Nielsen i NRK. Samtidig jobbet jeg som journalist, Nationen først, etterhvert i Aftenpostens kulturavdeling.

– Svimlende følelse

Året 1986 ble et vendepunkt for den nordnorske artisten. Hun lagde et radioprogram om dikteren Tone Ditlevsen som Petter Henriksen hadde laget musikk til.

– Vi gikk i studio den høsten med Iver og Audun Kleive. Mitt Ville Hjerte. Mitt første soloalbum. Jeg husker ennå den svimlende følelsen, forteller Bremnes.

Resten er diskografi, store opplevelser med fantastiske musikanter, møter med publikum. Turnéer. Norge rundt, Japan rundt (surrealistisk opplevelse i fem uker), Tyskland, Frankrike, Østerrike.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags