Prisbelønnet jazzpianist kommer til Brygga kultursal

Tyske Michael Wollny kommer til Brygga kultursal førstkommende onsdag.

Tyske Michael Wollny kommer til Brygga kultursal førstkommende onsdag. Foto:

Tyske Michael Wollny spiller sanntidsmusikk med Det Norske Blåseensemble førstkommende onsdag.

DEL

Det Norske Blåseensemble presenterer «Rules of Behaviour I»; den første i en rekke av flere unike konsertopplevelser sammen med den prisvinnende tyske pianisten og ensemblets «Artist i Residence», Michael Wollny. En konsert komponert og fremført av 22 musikere – i sann tid – og en oppvisning i kollektiv improvisasjon.

Kommer til kultursalen

Etter helgens konserter i Moss kirke, og på Den Norske Opera og Ballett, gleder Det Norske Blåseensemble seg til konsert i Brygga kultursal førstkommende onsdag.

Ensemblet presenterer Rules of Behaviour I, en konsert i ensemblets sanntidsserie. Rules of Behaviour er improvisasjon på klassiske premisser. Helt uten noter, kun med noen definerte rammer for hvordan musikerne forholder seg til hverandre musikalsk.

– Sanntidsmusikk er musikk skapt i nåtid. Ellers i den klassiske musikken blir musikken til gjennom en komposisjonsprosess, foredlet og gjennomført av et orkester. Sanntidsmusikken blir aldri spilt igjen – den er her og nå, sier kurator Geir Lysne.

Stor suksess på tyske scener

Denne konsertserien er den første i en rekke prosjekter med ensemblets nye Artist in Residence; Michael Wollny.

Tyske Wollnyer en internasjonalt anerkjent og prisbelønnet jazzpianist, musikkoppfinner, og ukonvensjonell tenker. De seneste årene har Det Norske Blåseensemble gjort stor suksess i samarbeidet med Michael Wollny på tyske scener.

Det kommende samarbeidet er nettopp for å styrke sanntidskonseptet på hjemmebane, skriver Det Norske Blåseensemble i en pressemelding til HA.

Geir Lysne er Ensemblets kurator i sanntidsmusikk, og i samarbeid med Wollny og ensemblets musikere legger han rammene for konsertene. Rules of Behaviour kan beskrives som en musikalsk reise uten forutbestemt innhold.

– Vi kan derfor ikke beskrive eller forklare hva publikum vil få høre, men vi kan garantere en unik og spennende konsert som aldri vil kunne oppleves igjen, sier Markedssjef Christer Elnes.

– Hver gang vi har spilt en sanntidskonsert har de fleste i publikum kjent en tilhørighet til musikken på en spesiell måte, det har med måten musikken er skapt på, sier Michael Wollny.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags