Det er haldenseren Bendict Parton som har laget hele manuset til den spennende forestillingen. Han har i vinter for dette høstet mye ros fra både skuespillere, barn og foreldre. Philip Bøckmann er produsent, og imponerer samtidig stort i skuespillerrollen som nisseassistent. Haldens egen musikalartist Christina Brynildsen utøver rollen som nissemor.

Over store deler av Østlandet

Natt i Nisseland er en barne- og familiemusikal med spenning, varme, massevis av humor og fengende musikk. Gjengen har blitt godt sammensveiset i vinter, etter å ha spilt i Fredrikstad, Sandefjord, Askim, Ski, Sarpsborg, Tønsberg, Lørenskog, Rakkestad, Kolbotn, Chat Noir i Oslo, Drøbak og Halden. I stykket ser vi mange syngende og arbeidsomme små nissebarn. I et herlig samspill med de eldre og mer garvede. Barneteatergruppa fra Sarpsborg heter Diorama.

Haldenser som nissemor

33 år gamle Christina Brynildsen fra Halden har hatt et travelt år. Hun har fått sitt første barn (Tuva) og kjøpt seg hus på Isebakke. Etter at hun fullførte musikk, dans og dramalinja på Risum i 2003, utdannet hun seg ved Bårdar Akademiet i Oslo, og deretter flere år ved Balettakademien i Göteborg.

På sin CV har hun blant annet jobbet som solist på MS Color Fantasy og Color Magic i flere år. Dernest Wallmans salonger i Oslo, Tommy Steine sitt show «Livredd», Showpatruljen som reiser landet rundt, ulike teater/show i Norge og Sverige, diverse reklamefilmer og spillefilmen «Fuck Up». Samt roller i TV 2-seriene Dag og Hotel Cæsar. Nylig spilte hun «blomsterdamen» i teaterkonserten «Si at du behøver meg»; en hyllest til Melissa Horn.

 

– Jeg hoppet inn som nissemor for Caroline Glomnes de seks siste forestillingene. Jeg har øvet inn manus, sanger og forestilling selv fra video. Jeg har ikke hatt øvelser med de andre, men sett generalprøven i Fredrikstad og en forestilling i Rakkestad, forteller hun.

– Det er en spesiell måte å jobbe på, og man blir ekstra skjerpet når man først skal steppe inn slik. Med alle sanser påskrudd på maks, og alle følehorn ute, forklarer Christina Brynildsen. Og legger til:

– Jeg synes det har gått veldig bra siden alle medskuespillere har tatt meg så godt imot og er så dyktige og trygge. Ikke minst barna! De har imponert meg utrolig. De rigger jo selv til alle scener, scenografi og rekvisitter. De spiller, danser og synger med en glede som du bare ser i øynene hos barn. Spesielt de to som har spilt Mina har nydelige stemmer.

– Nå gleder jeg meg til i kveld (fredag). Det er noe spesielt å spille på hjemmebane, med blant andre mange venninner av meg med deres barn, pluss min egen familie, i salen, og mange andre, sier hun med et smil. Kvinnen som til stadighet imponerer med sin klokkeklare røst og scenetekke.

 

Spenning og glede

Barna satt som tente lys under hele familiemusikalen i går kveld. Stykket inneholder mange fengende sanger, som man kan finne blant annet på Spotify. Unge Beatrice Lystad Akselsen er en av dem som virkelig imponerer med sin sang. i rollen som barnehjemsbarnet Mina.

En småskummel trollmann, spilt av Martin Leines, forhekser selveste nissefar, slik at nissen kun ønsker å reise til varmere strøk og ligge på hvite strender. Nissemor og alle hjelperne i Nisseland blir satt helt ut av spill, for de har veldig dårlig tid. Det er sent på lille julaften. Blir nissefar frisk i tide? Vil jula bli reddet likevel? Vil trollmannen få tak i den magiske trompeten gjemt i Nisseland? Ta en tur til Brygga Kultursal Halden i kveld og opplev et herlig juleshow for store og små.