Gå til sidens hovedinnhold

Nils og Dag tilbake på Hvaler

Artikkelen er over 5 år gammel

Nils Vogt høstet strålende kritikker som den småarrogante Monrad Fløte på Hvaler i fjor. Lørdag er han og Dag Brandth tilbake.

Begge er klare for en ny sesong i Brottet Amfi på Hvaler, der de i fjor samlet bare fullsatte hus. Det har gitt mersmak, og lørdag 16. juli er det klart for oppfølgeren.

Tilbake til 1959 

Forestillingen, som i år har fått tittelen «Fløte på nye sommereventyr» spilles i utendørsamfiet Brottet Amfi som siden 2005 har hatt nærmere 60.000 besøkende i arenaen.

Handlingen er denne gang lagt til året 1959. Også i den kommende forestillingen har Vogts rollefigur urokkelig tro på egne ideer, og det skal mye til for å stoppe hans framferd.

Drevet av sin kone Lullens iver etter stadig ekspansjon, har han nå kjøpt seg et småbruk som skal forvandles til et fasjonabelt sommersted. I beste Fløte-stil har han tatt visse ting for gitt, og havner raskt i trøbbel.

Situasjonskomikk

Da han imidlertid finner ut at eiendommen kan inneholde skjulte skatter og fornminner, får han raskt tro på at marerittet kan snus til det reneste sommereventyr!

Her er det duket for slapstick, situasjonskomikk og forrykende gags, kombinert med feiende flotte fellesnummer og stemningsfulle tablåer. Det hele ikledd Svein Gundersens tidsriktige musikk.

Hans-P. Thøgersen står igjen for manus og Ole-Hermann Gudim Lundberg har regi. Produsent er Kulturværste/Brottet Kultur.

 

Dag og Dag

På scenen også revy-nestoren Dag Vågsås som spiller ærgjerrig oppsynsmann fra kommunen. Også han høstet latter og lovord for sin opptreden i fjor.

På scenen finner vi også i år haldenseren Dag Brandth. Han kommer rett fra vellykkede Taube-forestillinger på Fredriksten festning til rollen som den ekspansive, lokale kjøpmannen på Hvaler.

I øvrige roller finner man de lokale aktørene Morten Larsen og Aina B. Gundersen, i et ensemble som totalt teller 25 personer.

Seks forestillinger legges ut for salg og forestillingen spilles i tidsrommet 16–30. juli.

Men som alltid: det er muligheter for både ekstra dager og en forlenget periode til første helgen i august.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.