Fotograferte verdensstjerner

På indre bane: Mens friidrettsstjernene jaktet på verdensrekorder under årets Bislett Games, ble de selv jaktet på av Bjørn Johannessen utstyrt med fotoapparat. Her er det etiopiske Genzebe Dibaba som blir heiet fram til seier på 5000 m av sine entusiastiske landsmenn med flagg på tribunene.

På indre bane: Mens friidrettsstjernene jaktet på verdensrekorder under årets Bislett Games, ble de selv jaktet på av Bjørn Johannessen utstyrt med fotoapparat. Her er det etiopiske Genzebe Dibaba som blir heiet fram til seier på 5000 m av sine entusiastiske landsmenn med flagg på tribunene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– På fotoutstillingen vil publikum få se et variert utvalg av mine bilder, innleder Bjørn Johannessen.

Han er en av fire fotografer som stiller ut fotografiene sine på Galleri Rød i august.

På Bisletts indre bane

Flere av HAs sporty lesere kjenner Bjørn fra før fordi han ofte er aktiv med kamera og løpesko - for ikke å si begge deler, som da han nylig lå på indre banen under Bislett Games og fotograferte verdensstjerner i friidrett på en armlengdes avstand mens de prøvde å sette nye verdensrekorder.

Bjørn Johannessen er opprinnelig elektronikkingeniør og flyttet til Halden i 2001 da han startet å jobbe på Ericsson på Isebakke.

For ti år siden skiftet han imidlertid bransje og jobber nå som sportsjournalist og fotograf med hovedvekt på kondisjonsidrett gjennom bladet Kondis og nettsiden kondis.no. Han har også jobbet som frilans på sporten i HA.

Jakter nye fotomotiv

– Jeg motiveres av variasjon, utfordringer og eksperimentering og er derfor stadig i bevegelse og på jakt etter nye motiver å ta bilder av, kommenterer han.

For ti år siden vant Bjørn en fotokonkurranse om å ta beste foto fra utbyggingen av den nye Svinesundsbrua. Etter dette fikk han ulike frilansoppdrag for høgskolen og flere mediebedrifter.

Ikke bare sport

– Ønsket mitt er å få flere frilansoppdrag slik at fotograferingen skal kunne utgjøre en større andel av arbeidstiden min enn hva den gjør i dag. Jeg tar gjerne oppdrag innen andre områder enn sportsfotografering også, avslutter Bjørn Johannessen som blant annet har vært akkreditert fotograf på Tons of Rock de to årene festivalen har blitt arrangert her i Halden.

På fotoutstillingen viser Bjørn fram bilder som spenner fra sport til musikk, natur til landskap, og sågar er kunstfoto å se blant de temaene han har valgt på sin utstillingsplass.

Bjørns bilder kan forøvrig sees på nettsiden Photozone.no

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken