I 1994 fikk daværende dirigent i Tistedalens Musikforening, Roger Fjeldet, ideen om midnattskonsert, og siden da har musikkforeningen og Army Gospel vært sammen om denne julemusikalske timen. Det har alltid vært fullsatt kirke, og ønsket er å kunne gi publikum en fin innledning til julefeiringen denne gangen også.

Army Gospel

Army Gospel har som vanlig solister fra egne rekker. De håper å kunne glede alle i kirkerommet med 3 relativt nye julesanger. Disse er skrevet av personer fra Stavanger Gospel company, og som solister får vi høre Beate Lilleby, Kristine Johansen og Renate Røyter. Agnus Dei/Guds Lam er en kjent hymne for mange menigheter. Den inngår i den katolske messe og i Den norske kirkes liturgi.

Flere Haldensolister

Tistedalens Musikforening har tidligere presentert klarinettisten Jonas Halvari Hansen. Han fikk sin grunnleggende opplæring i Idd skolemusikkorps. Jonas har skrevet Conserto Prelude som avsluttende oppgave i komposisjon ved Universitetet i Oslo, Institutt for Musikkvitenskap. Orkesterstykket ble deretter fremført av Kringkastningsorkesteret, og Jonas har nå arrangert det for korps. Jonas karakteriserer selv komposisjonen sin som harmonisk, men med noen overraskende akkorder og klanger midtveis.

 

Tistedølene skal også ha med seg sangsolist, det er Emilie Jørstad som har kommet hjem på juleferie. Hun spilte i Halden skolemusikkorps og deltok i mange av Sol Nordsjøs barnemusikaler. Etter Musikk, dans og drama på Halden videregående skole, har hun hatt 2 år på Musikal Broadway linjen ved Seljord Folkehøgskule og musikkteaterutdannelse fra Bårdar Akademiet. For tiden studerer Emilie teater og drama ved Høgskulen i Volda.

Dirigenter er Linda Asbjørnsen og Knut Henriksen. Kirken åpner kl 22.30 og det er gratis billetter på Hoopla.no.