Aremarks kulturliv skal settes pris på - kom med forslag til prisvinnere

HÅPER PÅ MANGE GODE FORSLAG: Leder for Levekårsutvalget, Jørgen Grønlund, og virksomhetsleder for barnehage og kultur, Ragnfrid Næss, i Aremark kommune gleder seg over at det skal deles ut kulturpris i år.

HÅPER PÅ MANGE GODE FORSLAG: Leder for Levekårsutvalget, Jørgen Grønlund, og virksomhetsleder for barnehage og kultur, Ragnfrid Næss, i Aremark kommune gleder seg over at det skal deles ut kulturpris i år. Foto:

Aremark kommune skal dele ut sin kulturpris og er ute etter kandidater som har gjort et godt stykke arbeid for Aremarks kulturliv i eller utenfor bygda.

DEL

Den første prisen ble delt ut i 2009, og det er kjente Aremark-navn på lista over tidligere prisvinnere.

– Vi deler ut denne prisen for å markere dem som har utmerket seg i eller utenfor kommunen når det gjelder kultur. Kultur er viktig - særlig i en liten bygd som Aremark. Det er med på å skape samhold og aktivitet, sier virksomhetsleder for barnehage og kultur, Ragnfrid Næss, til HA.

Tidligere vinnere har vært:

 • 2009: Alf Ulven og Tore Aksel Voldberg
 • 2011: Jostein og Halvar Aasgaard
 • 2013: Aremark bygdekvinnelag
 • 2014: Rolf Holmen
 • 2016: Per Fredrik Dahl

Enkeltpersoner, lag og foreninger kan sende inn skriftlige og begrunnede forslag på kandidater innen 1. november.

Seks retningslinjer for prisen

Retningslinjer for Kulturpris i Aremark kommune:

 1. Aremark kommunes kulturpris har som formål å stimulere til kulturarbeidet (utvidet kulturbegrep) og gjennom prisen vise at det offentlige anerkjenner og setter pris på det frivillige kulturarbeidet som utføres.
 2. Kulturprisen deles ut til enkeltpersoner eller grupper med tilknytning til Aremark kommune. Lag, foreninger eller institusjoner i Aremark kan også tildeles prisen.
 3. Kulturprisen er fastsatt til 5 000 kroner og deles ut annethvert år. Kronebeløpet vurderes av Levekårsutvalget (tidligere Oppvekst- og kulturutvalget) hvert fjerde år. Enkeltpersoner, lag og foreninger kan sende inn skriftlige og begrunnede forslag på kandidat innen 1. april (i år 1. november). Dette skal kunngjøres i lokalpressen og på Aremark kommunes hjemmeside innen 1. februar (i år 1. september) samme år.
 4. Levekårsutvalget (tidligere Oppvekst- og kulturutvalget) vurderer kandidatene og tildeler prisen.
 5. Ordføreren foretar selve utdelingen av prisen med diplom under et passende arrangement.
 6. Opplysninger om kandidatene behandles fortrolig.
Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags