– Det er jo litt skremmende, for skolen har vært en fantastisk tid for meg. Men samtidig er det utrolig spennende og motiverende. Jeg går «all in», det er det ikke tvil om, sier haldenseren André Johansson.

Mye erfaring

Til tross for travle skoledager på Bårdar, har Johansson rukket å skaffe seg bra med erfaring i sin korte karriere. I høst har han opptrådt på Rockefeller og vært på TV-skjermen både på Lindmo og Stjernekamp.

– Det har vært veldig gøy. God erfaring å ta med seg, og i denne bransjen er kontakter alfa omega, sier 22-åringen.

Det er musikaler han satser mest på. Og skal du lykkes på de store scenene, er det ikke nok å bare kunne danse, synge eller være en god skuespiller.

– Det er jo ekstremsport dette her. For å lykkes, må du rett og slett være god til alt. Tidligere var det nok enklere, men nå finnes det så mange dyktige og allsidige artister der ute, sier han.

Frilanser først

Drømmen etter hvert er fast jobb ved Det Norske Teatret eller en annen stor institusjon. Og få reise rundt i Skandinavia som musikalartist. Men i første omgang skal Johansson være frilanser.

– Det skal mye til å kunne leve av dette som frilanser allerede nå. Det blir nok en noe utrygg hverdag i forhold til inntekter, så jeg får prøve å skaffe meg en vanlig jobb ved siden av i starten, sier André.

Som trives godt med valget av yrkesvei. Da han var i Göteborg for noen år siden og så West Side Story, ble han solgt, og da han googlet Bårdar, fant han ut at de hadde åpen dag.

 

Etter det har han ikke sett seg tilbake.

– Dette er utrolig spennende, og for meg er dette å leve ut drømmen. Jeg får reist og sett masse og treffer utrolig mange interessante mennesker, sier Johansson.

Den Hvite Dame

Til sommeren skal han delta i storoppsetningen «Den Hvite Dame» på festningen.

– Jeg er så utrolig glad for at jeg har fått denne sjansen. Det er veldig flinke folk som er med, og jeg er overbevist om at det kommer til å bli fantastisk både for oss som spiller, og for publikum. Det å kunne gjøre noe sånn i hjembyen min, setter jeg stor pris på, sier André Johansson som skal spille rollen som Lars. Med lokale krefter som sentrale i oppsetningen.

– Tomas Glans er en utrolig dyktig fyr som jeg kjenner fra tidligere. Jeg gleder meg utrolig til å jobbe fram mot premieren i august. Dessuten passer det bra, for da kan jeg jobbe på Rishaugen ved siden av, sier 22-åringen.

Må bo i Oslo

Men selv om Johansson er veldig glad i hjembyen sin, er det i Oslo han vil og må bo for å lykkes i sin bransje.

– Jeg bor i kollektiv med sju andre på St. Hanshaugen. Jeg trives godt i Oslo og kan ikke bo noe annet sted hvis jeg skal lykkes. Men det passer bra at det er kort vei hjem, avslutter Andre Johansson som er ferdig på Bårdar-akademiet 4. juni.

Da avsluttes tre års skolegang med avslutningsforestilling.