NRK Østfold får seerklager på nye sendetider

Artikkelen er over 3 år gammel

Distriktsredaktør Grete Ruud i NRK Østfold forteller at seerne klager over at en lang og en kort distriktssending, er blitt til tre korte sendinger.

DEL

(Fredriksstad Blad) Tidligere var NRKs distriktssendinger to bolker på til sammen 20 minutter. Nå er de redusert til tre bolker på fem minutter hver. At NRK har lagt om distriktsnyhetene sine høster klager rundt om i hele landet, og blir trolig tatt opp i Kringkastingsrådet og Stortinget.

Utfordring

– Vi skiller oss ikke vesentlig fra andre distrikter, selv om mitt inntrykk er at NRK som distriktskontor står sterkere vestpå og nordpå. Men vi har fått en utfordring med å lage bra tv på kortere tid. Vi har ikke fått noen seertall brutt ned til vårt distrikt ennå, forklarer hun.

NRK-lederen sier at de tar reaksjonene på største alvor, og det har vært to-tre henvendelser til Gamlebyen daglig. Folk har sagt tydelig ifra at de savner den lange sendingen klokken 18.45.

– Det er lengden det prates om, pluss at det ikke er den samme gode lokale værmeldingen. Så vi har en utfordring om hvordan vi skal møte det faktum at folk ser senere på tv enn før, og det er ressurskrevende å lage tv. Derfor må vi hele tiden jobbe smart, sier Ruud.

Tv-kveldsstart

Ruud tror at tv-kvelden starter klokken 18.45 for mange. Og det er ingen tvil om at gjennomsnittsseeren er godt voksen. Og et av tallene som har vært fremme, er at mens 36 prosent av seerne var under 50 år i 2000, så hadde det tallet sunket til 15 prosent 17 år senere.

Totalt sett skal seermassen lokalt falt fra 1,03 millioner til 952.000. Men målingene så langt har jo ikke mange dagene i seg etter omleggingen 2. januar.

Sendeflatene er nå på fire eller fem minutter, og de legges til klokken 18.55, 20.55 og 22.55 (eller det som passer før Kveldsnytt).

– Det er en utfordring å presentere nyheter kortfattet og innholdsrikt på kortere tid. Vi er derfor inne og evaluerer sendingene våre. Våre journalister har også fått lagt om sine vakter, slik at vi nå jobber senere med siste sending, forklarer Ruud.

NRK Østfold ble premiert: Rygge-nedleggelsen blir dokumentar 

Skal tas opp

Tidligere ordfører Trude Drevland i Bergen er medlem av Kringkastingsrådet. Hun kommer til å ta opp at tilbudet føles dårligere. Og hun ba folk via sin facebookside om å si ifra, høyt og tydelig. Til rådet hadde det kommet 35 klager før helgen.

NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild Johnsen forsvarte seg i forrige uke med å vise til at folk ser på lineær tv senere på kvelden. Derfor ville de ha en sending senere på kvelden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken