Skudd avfyrt under ran på Greåker

Innsatsleder Arve Hermansen om ranet av Superkul.no på Greåker.

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

En mann er pågrepet etter et væpnet ran på Greåker mandag formiddag.

DEL

En mann i midten av 20-årene er pågrepet etter et væpnet ran av bedriften superkul.no på Greåker mandag formiddag. Ranet skal ifølge politiet ha blitt utført med en pistollignende gjenstand og minst ett skudd skal ha blitt avfyrt iutenfor forretningen før raneren gikk inn og truet til seg varer.

Flere ansatte på jobb

– Det er for tidlig å si noe om dette var skarp ammunisjon eller ikke, sier operasjonsleder Runar Eriksen i Østfold-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

På åstedet sier innsatsleder Arve Hermansen at de foreløpig ikke vet om mannen avfyrte våpenet med hensikt eller om det var et vådeskudd. Raneren skal ha fått med seg en del varer under ranet, før han stakk av i en hvit varebil.

Politiet opplyser at bilen tidligere er meldt stjålet i Romerike politidistrikt.

Det var flere ansatte på jobb da ranet fant sted. Ingen personer på stedet kom til skade i skytingen.

– De ansatte blir nå tatt hånd om, og avhøres av politiet, sier Hermansen til SA.

Pågrepet på E6

Operasjonssentralen i Østfold politidistrikt meldte mandag formiddag at en mann i midten av 20-årene var blitt pågrepet på E6, litt nord for Follotunnellen. Politiet opplyste at mannen var mistenkt for væpnet ran av en forretning på Greåker og at E6 var sperret.

Operasjonsleder Runar Eriksen i Østfold-politiet bekreftet kort tid etter overfor Sarpsborg Arbeiderblad at det var Superkul.no som var ranet.

Politiet fikk melding om ranet klokken 10.18.

Biljakt

Etter ranet skal politiet ha fulgt etter raneren på motorveien i nordgående retning. Alt tilgjengelig personell ble satt inn i jakten på mannen. Etter en halvtimes tid ble han til slutt stanset i en politisperring på E6 i Akershus klokken 10.51.

– Politiet hadde da stanset trafikken på motorveien ved Bauhaus på Vestby. Her ble mannen pågrepet, sier operasjonslederen.

Politiet fant varer og våpen i bilen.

– Bilen mannen kjørte var på felgen. Han holdt allikvel en ganske høy fart, mellom 80 og 90 kilometer i timen, opplyser Eriksen, som ikke vet hvorfor bilen var i en slik tilstand.

Krimsjef Kai Andersen ved Sarpsborg politistasjon opplyser at mannen fremstilles for lege tidlig mandag ettermiddag og at politiet er igang med avhør av en rekke vitner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er mye politi på Greåker, etter et væpnet ran av bedriften superkul.no.

Det er mye politi på Greåker, etter et væpnet ran av bedriften superkul.no. Foto:

– Han har ikke kjørt på noen av politiets spikermatter, så det er ikke klart for oss hvorfor han kjørte på felgen, sier Eriksen.

Mannen er nå innbragt til Sarpsborg-politiet, som vil ta hånd om etterforskningen av saken. De etterlyser vitner som kan ha opplysninger om saken. De kan ringe politiet på 02800.

Politiet føler seg sikre på at de har tatt rett mann, som er kjent for politiet fra tidligere handlinger. Så langt mistenker de at han var alene om ranet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags