Gå til sidens hovedinnhold

KrF Halden ber statsråd Knut Arild Hareide sørge for dobbeltspor til Halden

Artikkelen er over 1 år gammel
YTRING

Dobbeltspor til Halden

KrF Halden ber statsråd Knut Arild Hareide sørge for at jernbaneutbyggingen gjennom Østfold blir virkeliggjort. Vi ønsker – og trenger – dobbeltsporet jernbane gjennom Østfoldbyene, til Halden og videre til riksgrensen.

Passasjergrunnlaget i Østfold tilsier at det er grunnlag for å kjøre flere tog, men dagens enkeltspor begrenser. Dette gjelder både for personer og gods. Vi forventer at KrF-statsråden for samferdsel følger opp det KrF selv sier i sitt program at vi «vil ha bedre togtilbud og opprusting av jernbanenettet. Det er et mål for KrF at folk skal kunne ferdes trygt, enkelt og mest mulig miljøvennlig.»

Meldinger om økte kostnader ved jernbaneutbyggingen gjennom Østfold har ført til at mye av planleggingen har stanset opp.

Vi ber derfor statsråden se på nødvendige tiltak for at dobbeltsporet jernbane kan bygges helt fram til Halden, og videre til riksgrensen.

Bør høyhastighetsambisjonene reduseres noe?

Bør entreprenører tidligere involveres i prosjekteringen slik at ikke alt overlates til Bane NOR?

Bør man i større grad holde seg til nåværende traseer?

Dette er områder vi ber statsråd Hareide vurdere nærmere slik at jernbaneutbyggingen til Halden og riksgrensen kan fortsette.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.