Gå til sidens hovedinnhold

Korps og dans i skjønn forening

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt

Nå skal Tistedalens Musikforening vise spennvidden i janitsjarmusikken gjennom en underholdende og kvalitetsspekket konsert, og de har invitert med seg et strålende lag på Brygga den første søndagen i mars. På den måten får musikkforeningen samlet forskjellige lokale utøvere, noe som igjen kan føre til spennende samarbeid og fine opplevelser for publikum.

Korpset har også musikk de skal presentere alene, ett av stykkene er den kjente Florentinermarsj. Et annet musikkstykke som må nevnes her, er And the Waltz goes on av Anthony Hopkins, den kjente britiske skuespilleren. Vi kan heller ikke la være å ta med at Britt Sairanen skal fremføre Viktor’s tale av John Williams slik hun gjorde på Nyttårskonserten. Musikken er hentet fra filmen The Terminal av Steven Spielberg. Det blir også en medley med Glenn Miller melodier, som In the Mood, American Patrol og Moonlight Serenade.

Halden og Idd skolemusikkorps har ivrige aspiranter og juniorer. Det er stort for dem å få vise hva de har klart å lære seg på instrumentene sine på få år eller kanskje bare på noen måneder. Alle korpsmusikere har vært aspiranter en gang og vet hvilken innsats som skal til for å få lyd i klarinetten eller tubaen de første ukene. Jenta eller gutten bak i slagverket har dessuten en veldig viktig jobb med å holde rytme og tempo. Instruktørene gjør en uvurderlig innsats med å bidra til at Haldens unge skal bli musikkglade og at byen skal fylles med musikk gjennom hele året. Halden Danseskole skal delta med Showteam 1, 2 og 3. En danser må også ha god rytmesans og musikalitet, noe som utvilsomt er en forutsetning når Flåklypa Medley skal presenteres sammen med Tistedalen. Det blir spennende å se hvordan de uttrykker seg for å få fram den kjente historien i Aukrustfilmen. En av gruppene skal også danse til Waltz nr 2 av Shostakovich, og det er Sara Stang Møller som har koreografert alle fremføringene.

Morten Milde har vært med på det meste av musikk og teater i sin fødeby. Nå skal han også synge Beatles med tistedølene, nemlig Hey Jude og Yellow Submarine. Vi må helt tilbake til 1928 for å finne opphavet til Mack The Knife, den kommer fra Tolvskillingsoperaen til Bertholt Brecht og Kurt Weill. Mange vil kanskje forbinde sangen med Louis Armstrong eller Frank Sinatra, men her skal Morten få gjøre sin versjon sammen med Tistedalsmusikken.

Monica Hjelle, gift med Morten, skal være både solist og konferansier. Hun har stått på mange teatersener, deltatt i Norsk Grand Prix og har også opptrådt i Halden ved mange anledninger tidligere. Vi skal få høre henne i 2 av Elvis Presleys sanger, Wonder of You og If I can dream.

Det er Knut Henriksen som er dirigent og musikalsk leder i Tistedalens Musikforening, og det er også han som har «sydd programmet sammen» i dialog med de andre utøverne.

Kommentarer til denne saken