Gå til sidens hovedinnhold

Koronatrening i HSK: – Gøy å være tilbake på fellestreninger!

Etter at det ble åpnet for å samle større grupper, har etterlengtede fellestreninger og konkurranseaktiviteter i Halden Skiklubb kommet i gang igjen. Til stor glede for orienteringsløpere i alle aldre.

Under kyndig planlegging og ledelse av HSKs nye trener Raul Ferra og andre gruppeledere, ivaretas både avstand til andre personer under trening. Startintervaller trekkes ut, slik at alle som ønsker det får delta.

Tøffe bakkeintervaller

Forrige tirsdag startet klubbintervallene igjen, med ikke mindre enn de sagnomsuste bakkeintervallene i festningen. Noen hadde nok benyttet festningsbakkene til intervalltrening på egen hånd i perioden uten fellestreninger, mens andre tilpasset tempoet etter en lengre pause fra bakkene. Uansett var det imponerende innsats av alle deltakerne!

Tirsdager er også dagen der barne- og ungdomsgruppa møtes på ulike steder i byen til orienteringstrening. Her forsøker både barn med sine foreldre og ungdommer fra 7–16 år å finne postene i ukas løype raskest mulig. Hver torsdag gjennomføres UFO-serien, som er orienteringstrening fra 10 år med litt utfordrende løyper enn på tirsdager.

Heldigvis er skogen stor rundt Halden så at det nok plass til alle. Etter en Korona-pause er nå de fleste barn og ungdommer tilbake på trening, selv om trening på Høiås med dusj, badstue og kveldsmat må vente med en stund til.

Lundanes holder formen

Lørdag 16. mai fant det fjerde løpet i konkurranserekka GPX-series sted på Røsnesåsen.

Etter fravær av o-løp i våres, ønsket HSK-ere i alle aldre å delta. Med god spredning i starttider, var det plass til alle. Til tross for fysisk krevende løyper, var det bare blide løpere å se etter målgang og praten gikk i flere grupper – med påkrevd avstand mellom løperne.

Med to løp igjen i GPX series leder Olav Lundanes, Svetlana Mironova, Lacho Iliev og Sigrid Schmitt Gran hver sin klasse.

Tur-O og stolpejakt

Mange har fått snusen på tur-orientering!

Tur-orientering og stolpejakt har blitt et populært aktivitetstilbud nå i disse tider hvor vi ikke skal gå så mange sammen og holde avstand. Stolpejakten i Halden startet opp palmesøndag helgen, og nå er det over 2100 personer som har registrert seg som stolpejegere. Da ligger det godt an til at vi dobler deltakelsen sammenlignet med fjoråret.

I år er det stolper på festningen og i sentrum, og fra 1. mai kan du også gå stolpejakt på Isebakke. Har du lyst å prøve? Da kan du laste ned stolpejakt app’en på mobilen din hvor kartene med stolpene på kan gratis lastes ned til bruk. Det er også lagt ut kart hos bokhandel Norli Køhn og på turistkontoret i sentrum.

– Gøy å være tilbake

De to juniorene Herman Lien Backstrøm og Sigurd Saxe Sandvik er to av HSK'erne som har trent bra i koronatider.


– Det har så klart vært veldig annerledes å trene. Jeg har trent mye for meg selv og brukt de treningstilbudene som klubben har gitt. Det har vært utrolig mange kart som har blitt lagt ut og jeg har løpt på så mange av dem som jeg kan. Den nye treneren vår Raúl har laget masse bra, pluss at det er flere UFO løyper og tirsdagsløyper som har blitt laget. Det er veldig gøy å være tilbake på fellestreninger. Det er godt å se folk og jeg synes også det blir lettere å motivere seg til å trene.

Sigurd Saxe Sandvik synes det har gått greit å trene under strenge restriksjoner.

– Det fungerer veldig bra med treninger, i hvert fall nå som restriksjonene har blitt mildere og vi får lov til å trene felles igjen. Jeg har løpt en del av GPX løpene, samt andre tekniske treninger. Har særlig trent en del o-intervaller sammen med andre fra juniorgruppa for det sosiale og for å kunne konkurrere litt.

Plass til flere

Fullstendig oversikt over orienteringstilbudene som er tilgjengelige finnes på klubbens nettside: https://haldensk.no/

– Vi har plass til både barn, ungdommer, seniorer, eliten og mosjonister, sier Anja Wingstedt i O-gruppa.

Kommentarer til denne saken