– Vi satser på et hyggelig familiested, slik det har vært her i mange år, sier Grensestuas leder Belinda Abbot.

Har bygget på kiosken

Den tidligere grensekiosken har blitt utvidet med et pent og koselig tilbygg. Stua ligger vakker til like ved sundet som forbinder Kornsjøene  – med utsikt til dampbåten «Prøven» og badeplassen på norsk side. Foreløpig holder stedet åpent torsdag til søndag, men senere vil driften være åpen daglig.

– Vi serverer ulike retter her i Grensestua, hamburgere og annet snadder. I sommer satser vi på noen trubaduraftener, og gleder oss til å få anledning til å servere øl og vin her sommerstid. Vi regner med at vi kommer i gang med dette fra juni. Det er overnattingsmuligheter her i Kornsjø både i Villa Kornsjø og den lille husbåten som ligger ved marinen her, sier Belinda Abbot.

Populært turmål

Grensestua har de siste årene blitt et populært turmål for Haldensere, og et stoppested for turister på vei til eller fra Sverige. Stedet driver også utleie av kanoer og en liten båt med påhengsmotor.

«Prøven» som har sitt båthus like nedenfor, er en liten dampbåt som trafikkerer Nordre Kornsjø, og er en kopi av en gammel dampbåt som i sin tid ble innkjøpt i 1898. Den originale dambåten innstilte sin rutedrift i 1905 ved unionsoppløsningen.

Sjøsetter «Prøven» når isen går

I Kornsjø er fiske populært – i hovedsak gjedde og abbor. Mange, både privatpersoner, skoler og foreninger bruker grenseområdet som utgangspunkt for kano, kajakk og telturer til øyene i området, særlig Rotøen – Rompøya på norsk – som har gapahup, ildsted og toalett. «Prøven» er ikke sjøsatt enda, men når isen går vil den etter hvert starte opp med turer på vannet for privatpersoner og andre.