Festivalstemning da Halden-rockere slapp plate:

Forskudd på plateslippet: Salmon smokers slipper snart "The never-ending Coconut Experience". Noen av konsertgjengerne fikk kjøpt med sin utgave allerede fredag.

Forskudd på plateslippet: Salmon smokers slipper snart "The never-ending Coconut Experience". Noen av konsertgjengerne fikk kjøpt med sin utgave allerede fredag. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det kjente Halden-bandet «The Salmon Smokers» solgte sine første plater etter å ha skapt festivalstemning for de oppmøtte på Rød herregård.

DEL

Det var duket for fest og stemning da fjorårets suksess, The never-ending mind-expanding Coconut Experience, skulle gjentas på Rød herregård fredag. På plakaten, bokstavelig talt, sto kjente Halden-navn som The Salmon Smokers, bestående av Freddy Holm, Omar Østli, Eivind Kløverød og Finn Tore Tokle. Samtidig hadde det populære bandet fått med seg Easy Keeper, med Halden-mannen Mads Husvik i spissen som oppvarming.

– Vi gjorde dette for første gang i fjor. Det tar ikke så lang tid før noe blir en tradisjon i Halden. Allerede etter første gangen så ble det en tradisjon, ler The Salmon smokers sin manager og arrangør, Tom Skjeklesæther til Halden Arbeiderblad.
 

Han har brukt fredagen til å be om at værgudene spiller på lag med arrangementet. Og været, til tross for noe nedbør tidligere på fredagen, holdt akkurat. Den lave sommerkveldssola satte en perfekt ramme, sammen med grillmaten og rockemusikken.

– Vi håper på at det kommer om lag 300 mennesker. Dette blir på mange måter en markering av slutten på konsertsommeren, forklarer Skjeklesæther, som i sjutiden kunne smile fornøyd.

Da hadde nemlig haldenserne for alvor startet oppmøtet og festivalstemningen var et overhengende faktum.

– Det ble akkurat slik vi ønsket oss, konstaterer en glad manager.

Tidlig plateslipp

Det kjente Halden-bandet, som har underholdt på byens utesteder i en årrekke, er nemlig aktuell med ny plate. Også den første i rekken sådan. The Salmon smokers er åpenbart glad i vanskelige navn, for plata har fått navn i samme stil som fredagens konsertarrangement. Nemlig det velklingende navnet «The never-ending Coconut Experience».

– I år er det ekstra gøy fordi bandet skal slippe plata si. Riktig nok kommer ikke albumet på ordentlig før om to måneder, men det er prerelease i dag, så de som vil ha den kan kjøpe den her i dag, sier Skjeklesæther.

Tidlig krøkes

Og platesalget skal ha gått unna etter konserten. En av de som måtte sikre seg en plate til samlinga var rockeentusiasten Nils-Odd Solberg, som var på konsert sammen med kona Hege Meidell Solberg, og datteren Lærke Bolette (1). Man skulle kanskje tro at ettåringen var på sin første konsert, men slik er det altså ikke, forklarer moren Hege til Halden Arbeiderblad.

– Vi er her for å høre på god musikk. The Salmon smokers har spilt mye bra tidligere. Vi var her i fjor også, da var Lærke Bolette fire uker gammel. Hun må lære om god musikk, ler Hege, som sammen med Nils-Odd innrømmer at de er over gjennomsnittet glad i rock. Nå gleder faren i familien seg til å få kloa på platen før alle andre.

– De er jo kjente som backingbandet til Henning Kvitnes, men de er veldig flinke musikere på egenhånd. Så jeg må få kloa i den plata. Det går mye i musikk, det må det være lov å si, konstaterer Nils-Odd Solberg med et glimt i øyet.

Litt lenger bort på gresset finner vi kameratene Simen Julsen og Henrik Jensen.

– I dag tenkte vi å høre på noe god musikk, og slappe av med noen kalde pils. Vi har ikke hørt så mye på bandet fra før, men det er moro å komme seg litt ut i blant, forklarer Simen, som altså fikk med seg kameraten Henrik.

– Det er viktig at vi har slike arrangementer. En blir fort litt dårlig på å komme seg ut. I alle fall jeg. Det blir helt sikkert en bra kveld, avsluttet Henrik Jensen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken