Endelig sommerkonsert i Sponvika

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sponvika Vertshus går i dvale hvert år, men nå er dvalen endelig over. Torgeir & Kjendisene startet konsertsesongen på brygga lørdag kveld.

DEL

Bilene står på rekke og rad utenfor det lille røde huset på brygga. På Sponvika Vertshus er det endelig fullt hus igjen, etter vintersesongens slutt.

Haakon Selmer-Olsen, eier av vertshuset, farter rundt med en mobil i hånda. Travel som alltid, nå som sesongen virkelig er i gang igjen.

Sommersesongen er i gang

Siste lørdagen i mai er det på tide med årets første sommerkonsert i Sponvika, og det er Torgeir & Kjendisene som ordner et skikkelig kick-off. Selmer-Olsen er godt fornøyd med at vertshuset nå stor framfor en ny sommersesong.

– Jeg må jo innrømme selv at det er en skikkelig perle her. Vi er skikkelig på fjorden her. Det er stille og rolig nå, men bare vent en times tid, sier han med et smil som han holder kvelden ut.

Det er en time igjen til konserten skal starte, men gjestene begynner å dukke opp flere timer før. Sommerhjelpere og bartendere er på plass, slik at Selmer-Olsen endelig tar seg fem minutter med en kopp kaffe.

Mange planer framover

I løpet av vinterhalvåret har det blitt pusset opp litt i vertshuset, og mer skal det bli. Selmer-Olsen forteller at lister skal skiftes, og uteområdet skal få en liten oppfriskning i form av beis. Rundt omkring inne i vertshuset henger det fargerike vimpler, gamle fiskegarn, og andre kuriositeter som er hentet fra ulike loppemarkeder.

– Nå har Sponvika Velforening fått midler fra fylkeskommunen til å bygge ut brygga her. Saken er til saksbehandling i Halden kommune nå. Det skjer nok ikke noen forandring i år alt, men det blir forhåpentligvis godkjent, sier han fornøyd.

Selmer-Olsen har drevet Sponvika Vertshus i sju år i år, og hele tiden har han gjort sitt for å videreutvikle stedet.

– Alt avhenger veldig av sesongen, som en slags russisk rulett egentlig. Men det har gått bra, dessuten har jeg bestilt en varm sommer med 30 grader jeg nå, sier han.

Sommerplanen snart klar

Vertshusets plan for sommeren er nesten klar til å offentliggjøres, men det er noen datoer som enda ikke er spikret.

– I løpet av sommeren blir det enda en Fest under eika, Atle Jensen kommer, Benny Borg, Jørn Hoel, quiz, standup, ølkurs, barnas kjøkken og mye mer, forteller Selmer-Olsen.

Det er altså mye å glede seg for haldensere og sponvika-boere i sommer. Kveldens konsert er utvilsomt en suksess-start.

Alt i løpet av den første sangen blir det allsang og jubling fra publikum. Nå er det bare å se for seg mange deilige sommerkvelder i Sponvika Vertshus, helt fram til slutten av september.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags