Kommunevalget 2019, løfter ligger fast

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunevalget er nå over. Det ga et bra resultat for Pensjonistpartiet hvor flere enn 1200 personer ga sin stemme til oss. Vi ble med dette det fjerde største partiet i kommunestyret med 3 faste representanter. Det er vi glade for slik at vi i de neste 4 årene skal kunne arbeide med alle de sakene som vi gikk til valg på. Vi er et parti som kan samarbeide med alle som deler våre grunnleggende synspunkter om hvilken retning som den politiske kursen nå skal bli i tiden som kommer. Vårt hovedbudskap ligger derfor fast. Vi vil ikke at kommunens samlede gjeld skal bli på over 4000 millioner i løpet av de nærmeste årene. Det vil svekke kommunens evne til å kunne gi innbyggerne de grunnleggende tjenester som alle har krav på.

Bergheim bo og omsorgssenter åpnes derfor alt i 2020 med alle sine 96 plasser. Ventelistene som er i kommunen for de som er innvilget plass på sykehjem eller andre omsorgsplasser, avvikles nå. Ledige avdelinger som nå er stengt, gjenåpnes derfor så raskt som mulig. Det foretas en grundig gjennomgang av de store avgiftsøkninger som de senere år er blitt en realitet overfor de som trenger kommunale tjenester. Det er fullstendig uakseptabelt at flere ikke får sine behov dekket, og har blitt tvunget å si fra seg tjenester på grunn av økonomiske forhold. Det er ikke slik vi skal ha det i vår kommune. Skolene må få både økte drifts og investeringsmidler, slik at alle elever får dekket sitt behov ut ifra hva som den enkelte har krav på.

Sentrumsområdene er viktig for byens utvikling, men det må ikke gå på bekostning av alle andre områder i vår langstrakte kommune. At ikke Os skole ble revet er vi meget glade for, og at de partier som vi oppfatter som ikke er så opptatt av "det historiske Halden", ikke fikk større tilslutning er vi også glade for. Her ga innbyggerne et klart svar slik kommunestyret nå er blitt sammensatt. Berg-området, Idd og Tistedalen er også viktige områder som skal ivaretas ut ifra hva som det tidligere er lovet. Som det ble sagt fra oss i Pensjonistpartiet i valgkampen, så er ingen sak for liten eller for stor for oss. Vi vil i alle sammenhenger være ombudsmenn for våre velgere i tiden som kommer. Så takk til alle dere som ga oss sin stemme.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken