Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen slutter med daglige smitterapporter

Tidligere i høst gikk kommunen bort fra publisering av smittetall i helgen. Nå reduserer de publiseringen ytterligere.

Denne uka har vært den første uka uten daglige oppdateringer på smittesituasjonen i Halden siden starten av pandemien. Fra nå av vil kommunen kun publisere smittetall én gang i uka.

Den ukentlige rapporten vil ikke inneholde tall for enkeltdager, men kun sammenlagte tall for uka som har gått. Oppdateringen vil komme i løpet av arbeidsdagen hver mandag.

Endringen skjer i forbindelse med at Norge tidligere i høst gikk over til en mer normal hverdag.

– Beslutningen om å rapportere smittetall sjeldnere er tatt på bakgrunn av nasjonale myndigheters signaler om normalisering av samfunnet og at smittetall nå er mindre viktig. Ved å gå fra daglig til ukentlig offentliggjøring av smittetall sparer vi en del arbeidstid som det nå er fornuftig å heller bruke på andre oppgaver, sier kommunikasjonsrådgiver Henrik Diskerud Meyer.

Hvor mange som er innlagt på sykehus og kapasiteten til kommunene vektlegges nå mer enn smittetallene.

– Med mange fullvaksinerte og lave smittetall, er det ikke lenger allmenn interesse for å følge smittetallene like tett. Vi som jobber med å håndtere koronasituasjonen vil selvsagt fortsatt følge utviklingen fra dag til dag. Vi har fortsatt den informasjonen vi trenger for å håndtere pandemien i tiden som kommer, sier kommuneoverlege Kjersti Gjøsund.

Les også

Nå blir det mulig å ta gratis koronatest uten timebestilling

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.