Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen lanserer nytt system for vaksinekø

Halden kommune kommer med en ny løsning for å gjøre vaksinekøen mer smidig.

Kommunens håndtering av folk som har ønsket å bestille time for vaksinering har fått mye kritikk. Mange har slitt med å komme gjennom på telefon, enkelte har brukt 2–3 timer i telefonen uten å få svar. De som har forsøkt å bestille på internett har ikke fått svar.

Nå tar Halden kommune grep og lanserer et helt nytt system som skal være i drift fra førstkommende mandag.

Vaksinekø

Vaksinesjef i Halden kommune, Halvard Bø, er klar over at mange har vært frustrert. Han håper det nye systemet vil gjøre det både enklere og mer forutsigbart.

– Fra mandag legger vi om bestillingssystemet for koronavaksinering. Det vil nå ikke lenger være mulig å bestille time direkte på nett eller på telefon. Alle som er over 18 år og ønsker vaksine, må i stedet registrere seg i en vaksinekø. Dette kan du gjøre på nett eller på telefon, forklarer han.

Lenke til nettside blir lagt ut når de åpner for registrering fra mandag morgen klokka 8.30.

Over 75 år

Det er snart 2000 haldensere som har fått vaksinen. De siste ukene har de som er over 75 år og utvalgt helsepersonell blitt vaksinert.

– Vaksineringen av denne aldersgruppa vil fortsette i flere uker, helt til alle i gruppa som ønsker det har fått vaksine. Vaksinasjonskontoret vet ikke på forhånd hvor mange doser som blir levert til Halden hver uke, og det er derfor ikke mulig å anslå hvor mange uker det vil ta før denne gruppa er ferdig vaksinert, sier Bø.

– Vi kommer til å sortere køen etter alder og risikofaktorer som myndighetene har bestemt.

– Hjelp hverandre

– Hvordan løser dere det med de eldre som ikke har nett-tilgang og familie til å hjelpe seg?

– Jeg vil oppfordre befolkningen til å hjelpe til. Kjenner du noen eldre som trenger vaksine, så spør om de trenger hjelp. Vi skal prøve å gå gjennom folkeregisteret for de eldste aldersgruppene, men det får vi ikke gjort helt enda, sier Bø.

Slik bestiller du time

Ha navn og personnummer på den du skal registrere klart.

I tillegg trenger du mobilnummeret som skal varsles når det er hans eller hennes tur til å bestille time.

  • Dersom du ønsker å gjøre registreringen direkte på nett, logger du inn med BankID eller BankID på mobil.
  • Velg om du vil registrere deg selv eller på vegne av andre. Svar på enkle spørsmål om alder, yrke og helse. Trykk deretter på registrer. Du vil umiddelbart få en bekreftelse på SMS om at du er registrert i vaksinekøen.
  • Dersom du ønsker å registrere deg på telefon, ringer du koronavaksinekontoret så hjelper vi deg med å registrere deg eller den du ringer for.
  • Alle som er registrert i vaksinekøen vil bli satt i prioritert rekkefølge etter nasjonale anbefalinger.
  • Etter hvert som vaksinene kommer inn, og det blir din tur i køen, vil du få en SMS fra Halden kommune med lenke hvor du inviteres til å bestille time. Trykk på lenken for å bestille time. Når du har fått invitasjonen vil det også være mulig å bestille time på telefon. Bestillingen bekreftes på SMS.
  • Det kan gå lang tid fra registrering til det er din tur til å få vaksine avhengig av hvordan du prioriteres i køen og av tilgangen på vaksine. Men nå slipper du å tenke på det før du får en SMS med invitasjon om å bestille time.
  • Når du har fått en bekreftet time møter du opp på vaksinasjonssenteret på Svinesundveien 336 til tidspunktet du har fått for vaksinering.

Telefonnummeret til koronavaksinekontoret er 989 04 425.

Telefonen er åpen på hverdager kl. 08.30-15.30. Lunsj mellom kl. 11.30 og 12.00.

Det er ikke nødvendig å bestille time for vaksinering med 2. dose av vaksinen. Du får tildelt time for vaksinering med 2. dose, når du får den første dosen.

– Fordelen med dette systemet, er at når du først har registrert deg, trenger du ikke å stresse for å bestille time. Når du, etter å ha meldt deg inn i vaksinekø får invitasjon til å bestille time for vaksinering, vil det være en time reservert til deg, forklarer vaksinesjefen.

Kommentarer til denne saken