Gå til sidens hovedinnhold

Satser på støtte til gratis buss

Artikkelen er over 5 år gammel

Andreas Lervik (Ap) har stor tro på bred støtte til valgkamputspillet om gratis buss på kvelder og i helger.

I forrige uke la fylkesrådmann Atle Haga fram sitt forslag til budsjett for Østfold fylkeskommune i 2016. I det budsjettet var det ikke budsjettert med lavere inntekter fra busspassasjerene.

– Nei, det er nå vi starter arbeidet med å få på plass tilbudet. Det er en av våre prioriterte saker i forhandlingene med våre samarbeidspartnere i fylkestinget, understreker Andreas Lervik overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Leder næringskomiteen

Sarpingen var i forrige periode nestleder i samferdselskomiteen, mens han nå er leder for den nye næringskomiteen.

I valgkampen lovet Arbeiderpartiet gratis buss på kvelder og i helger som en prøveperiode på drøyt åtte måneder neste år. Det er løftet Ap gir velgerne.

– Vi vet at det kjører mange tomme busser på kveldstid og i helger. Vi tror antallet passasjeer vil øke kraftig dersom det blir gratis å reise med buss etter klokka 18.00 på hverdager og hele lørdag og søndag. Det kan også være med å bidra til at enda flere buss også når det koster penger.

Gjelder hele Østfold

Andreas Lervik understreker at tilbudet skal gjelde busser som går innenfor Østfolds fylkesgrenser.

Den foreløpige regnestykket viser at ordningen vil koste 13–14 millioner kroner. Det er penger som Arbeiderpartiet ønsker å ta fra andre poster i fylkeskommunale budsjettet.

Ap-politikeren synes det er hygge å registrere at busstilbudet til Kalnes har fått god respons. Han har også fått med meg den fine veksten på Glommaringen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.