Gå til sidens hovedinnhold

Klimastreiken!

Artikkelen er over 2 år gammel

På fredag streiket unge for klima! De streiket for at de vil ha en planet å bo på! Elevene streiker fordi de vil at politikerne, voksne skal ta ansvar og ta vare på planeten vi alle sammen skal bo på.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag ender ca. 15 tonn plast i havet hvert minutt, det er over 8 millioner tonn i året, det er mye plast.

I dag slipper hver nordmann i gjennomsnitt ut 8,4 tonn CO₂, det er langt over gjennomsnittet i verden, til sammenligning slipper India i gjennomsnitt ut 1,8 tonn per innbygger. Hvis alle mennesker på jorden skulle levd slik som vi gjør i Norge, hadde vi trengt over tre jordkloder for at det skulle vært bærekraftig!

I verden i dag så forsvinner regnskogen i voldsom fart hvert femte sekund forsvinner det regnskog tilsvarende størrelsen på en fotballbane!

Det er på tide at vi tar klima på alvor, det er på tide at vi gjøre de ordentlige tiltakene og ikke bare pirker litt bort på utfordringene!

AUF vedtok på sitt landsmøte høsten 2018 ett nytt klima og miljøprogram. Der står det blant annet vi ikke skal gjøres nye lete- og prøveboringer ett olje og ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien med full avvikling i 2035. Vi vil forby bruk av ikke-fornybare materialer der man ikke har en plan for gjenbruk, gjenvinning eller forsvarlig lagring der det ikke er mulig med gjenbruk. AUF vil at utstyr som benyttes på yrkesfag skal være moderne og miljøvennlige, gi støtte til utvikling av selvoppløsende fiskeredskaper slik at man unngår spøkelsesfiske. Det er uendelig med tiltak for miljø og klima, det hele handler om at politikerne må tørre å ta klimaspørsmålet på alvor!

Jeg håper at vi ved høstens kommunevalg og ved stortingsvalget i 2021, får politikere som tar miljø og klimaspørsmålene på alvor, det er på tide å slutte med små tiltak og se på de store tingene. Vi må endre oss hvis fremtidige generasjoner skal ha en klode å leve på! Og jeg som ung på lista til Halden Arbeiderparti, lover at jeg skal ta klima og miljøspørsmålet på alvor, og ta opp miljø og klima i alle saker hvor det er passende hvis jeg får muligheten til det fra høsten!

Kommentarer til denne saken