Gå til sidens hovedinnhold

– Det er fantastisk

Artikkelen er over 5 år gammel

Henrik Aune og Randi Brevig Aune får Bygdeutviklingsprisen for Norges kuleste klatrepark; Klatring på grensen.

Klatring på grensen ble startet på gården Ekås i Halden i 2013. Parken har ti løyper med ulik vanskelighetsgrad, og er tilrettelagt for at rullestolbrukere og svaksynte også skal kunne benytte seg av tilbudet. Parken har hittil i år hatt 20.000 besøkende, og det utvikles stadig nye løyper og elementer.

Er stolte

– Vi er veldig stolte over å motta denne utmerkelsen. Det er fantastisk å få en pris som handler om det å skape arbeidsplasser og verdier på bygda, sier prisvinnerne i Østfold i en pressemelding.

Prisen, som deles ut av Innovasjon Norge, er på 50.000 kroner. Alle fylkesvinnere deltar i den nasjonale prisen, som er på 250.000 kroner. Prisen har blitt delt ut siden 1997.

Suksesshistorie

– Med sterk lokal verdiskaping og forankring er årets vinner av Bygdeutviklingsprisen for Østfold blitt en suksesshistorie på hvordan man har lyktes med utgangspunkt i gårdens og landbrukets ressurser, sier direktør Per A. Lilleng i Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.

– Disse gründerne har satset på en nyskapende idé, og har i løpet av kort tid utviklet en svært solid bedrift som har skapt arbeidsplasser for mange lokale ungdommer i Halden. Det gir gode ringvirkninger i lokalmiljøet, fortsetter Per A. Lilleng.

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse: «Årets vinner oppfyller kriteriene som er satt for prisen på en meget god måte. Bedriften utnytter gårdens ressurser til en virksomhet som for Østfold er den første i sitt slag. Den har siden oppstart hatt en meget sterk omsetningsvekst og oppnår gode økonomiske resultater. De har et utstrakt samarbeid med andre lokale og regionale aktører og de sysselsetter til sammen 18 personer, der de fleste er lokale ungdommer. Bedriften er en primus motor for økt engasjement, samarbeid og fokus på det bygdebaserte reiselivet og har gitt Østfold et utstillingsvindu som vi alle kan være stolte av».

Flere er stolte

Magne Rekstad er en av flere som gratulerer med prisen.

Magne Rekstad skriver på facebook: Halden, den lille byen med de store opplevelsene og flinke folka. Gratulerer til Klatring på grensen ved Randi og Henrik Aune med Bygdeutviklingsprisen for Østfold 2015.

God start

Prisen ble delt ut i dag torsdag 22. oktober til ekteparet som har klart å bygge opp suksessbedriften. Klatring på grensen tok imot sine første gjester påsken 2014.

– Vi fikk en utrolig god start. Det var fullt trøkk fra første stund og vi omsatte for 300.000 bare den første uka,har Henrik Aune tidligere uttalt til HA.

I år forventer han at omsetningen ved sesongslutt i oktober vil ha passert sju millioner kroner. Besøkende fra nær og fjern finner veien til skogene ved Ekås.

Kommentarer til denne saken