Norge og Østfold skal selges inn til potensielt 500.000 besøkende på Grüne Woche i Berlin.

Fra Østfold finner vi bedrifter fra Moss, Fredrikstad, Mysen, Rygge og Halden.

Gruppa forteller at de skal ha med et utvalg prisbelønte Østfoldprodukter, samt dyktige kokker fra Villa Mat og Mer i Mysen, Restaurant Slippen i Fredrikstad, og driverne bak Skandinavias største naturlige klatrepark - Klatring på grensen i Halden.

Vil profilere seg i Tyskland

Opplevelsesgården Klatring på Grensen fikk tildelt Bygdeutviklingsprisen for Østfold i 2015, og drives av Henrik og Randi Aune.

Ektemannen Henrik Aune forteller at klatreparker har blitt svært populært fordi det er en aktivitet som alle kan være med på.

– Hvorfor skal en klatrepark være representert på en matmesse?

Vi ble spurt om å være med og synes dette var en fin måte å profilere oss i Tyskland på. Vi skal selvfølgelig også hjelpe til med å dele ut mat fra restaurantene.

"Klatreparken er en naturlig start på en grønn reise gjennom Østfold og Oslo-regionen og et springbrett til en reise videre gjennom Norge", står det i en pressemelding. 

– Vi har lært oss noen tyske fraser

– Vi gleder oss til å lokke tyske turister til Norge med høye opplevelser både i form av spennende klatring i trærne, unike naturopplevelser og smaksopplevelser, forteller paret.

Det er mange tyske turister som kommer til Halden og Østfold. Klatring på Grensen vil gjøre kjent med at det finnes aktiviteter på reisen. I Berlin skal ekteparet Henrik og Randi dele ut brosjyrer for klatreparken.

– Folk søker opplevelsesbasert ferie. Brosjyrene er oversatt til tysk og vi har lært oss noen tyske fraser. Vi er klare for å dra nedover, sier Randi. 

Sebastian Engh

Norge har fått 400 kvadratmeter med stand på den verdensberømte matmessa. Flere haldensere skal ta turen til Berlin, blant annet ordfører Thor Edquist og turistsjef Liv Lindskog.

Haldens mest kjente kokk, Sebastian Engh skal servere mat fra restaurantene på de forskjellige standene på messa. Liv Lindskog forteller at det er gøy å representere Halden, og at de er til stede og skal synes under matmessa.

– Det er ekstra stas med å selge Halden, det er jo så fint her, sier Lindskog.

          

                                       

Skape nettverk

Anders Melleby Fremmerlid fra Innovasjon Norge forteller at det er Landbruks- og matdepartementet som ønsker å bygge et omdømme rundt norsk mat og reiseliv.

Målet er å øke norsk lokalmatproduksjon med 50 prosent innen 2025, og matmessen er en av virkemidlene for å nå målet.

Under Grüne Woche skal bedriftene skape et nettverk mellom regionene. Fremmerlid forklarer at de har god erfaring med at bedriftene knytter bånd og starter samarbeid med bakgrunn på arrangementet.

Klatring på Grensen

  • Klatring på Grensen AS er en av Norges største klatreparker.
  • Klatreparken er lokalisert på gården Eksås i Halden i Østfold kun få minutter fra E6.
  • Parken eies av ekteparet Randi og Henrik Aune som også driver gården.
  • Parken har 14 løyper i trærne med ziplines.Parken har også mange aktiviteter på bakken : offroad Segway, bueskyting og frisbeegolf.
  • Parken åpnet i 2014 og hadde 20 000 besøkende i 2015.Klatring på Grensen AS vant Bygdeutviklingsprisen for Østfold 2015.