Førstkommende torsdag inviteres ungdom ut av høstmørket til en verdensomspennende musikkfest i Brygga Kultursal. Målet er å samle det unge musikklivet og vise fram talenter og sjangerbredde i byen vår.

Halden Rock City

I gamle Halden Rock City har det foregått en aldri så liten musikkrevolusjon de siste årene. Nye artister og musikkuttrykk har kommet til, og nok en gang blir Halden lagt merke til som en spennende og nyskapende musikkby i Norge, det er verdt en feiring.

– Med artister og grupper som Fargespill Østfold, Lonnie, Huma Luma, Neema, KJ Elsworth og ZadeKing kommer dette til å bli en kveld som vil sette seg fast i hukommelsen som en av koronatidas hyggeligste happeninger, mener Ingrid Kvalheim, som er en av de frivillige unge arrangørene som står bak Global musikkfest.

På fritida har hun fast plass i det plateaktuelle musikkensemblet Fargespill Østfold som denne kvelden skal urframføre to av sine nyeste scenenummer der hun og bestevenninna Victoria Say skal synge duett. Ved siden av å synge hjelper Ingrid til i kulissene på ungdomsarrangementet.

– Jeg elsker være med å utvikle noe helt fra begynnelsen og se en idé ta form, sier 16-åringen, som kan fortelle at hun i år gikk videre i UKM som arrangør. I morgen, torsdag skal hun ha backstageansvar og sørge for at artistene på Global musikkfest har det bra, også skal hun pakke 150 goodiebags.

Goodiebags til alle

På gulvet rundt henne står det store kasser med godteri, brus, solbriller, gadgets og gavekort som næringslivet i Halden har sponset og som skal fordeles rettferdig i poser og bli til gratis goodiebag til publikum.

– Oppi posen vil det også ligge et lodd som kan utløse store og kule premier, forteller hun.

Ingrid gleder seg musikkfesten og ser fram til å høre favorittbandet hennes Huma Luma, indierockbandet fra Halden som har blitt kåret til ukas urørt på P3 og gitt ut hele 9 singler. Hennes gode venninne Lone som aller helst lyder artistnavnet Lonnie, kommer også. Hun blir kveldens yngste soloartist og skal framføre sine nyeste singler, melodiøs pop med stemninger og tekster som mange unge kan kjenne seg igjen i.

Ingrid har store forventninger til hiphopartisten KJ Elsworth som har over 100 000 streams på Spotify og er aktuell med låten Engine som nylig ble lagt til i en av Norges mest kjente spillelister og som inkluderer de hotteste artistene i Norge for øyeblikket. Dette blir en perfekt oppvarming til kveldens store headliner og festens midtpunkt, nemlig Haldens store stolthet, 1792 AKA ZadeKing, som er klar for å gjøre korona-comeback og gjøre tidenes show til glede for 160 heldige publikummere.

Vi skal sørge for at dette blir en fantastisk kveld, helt i tråd med smittereglene så klart, forsikrer Ingrid, og går i gang med forberedelsene.