Halden Internasjonale Musikkfilm Festival (HIMF) går av stabelen for første gang i Halden i februar (16.-18.) og tar mål av seg til å rette søkelyset på det stadig voksende feltet av musikkfilmer; dokumentarer, konsertfilmer og spillefilmer med musikktema.

Enkelte vil si at det er påfallende, til og med svært påfallende, at noen av de mest markante stemmene i den norske samfunnsdebatten kommer fra rocken, fra utøversiden og fra rockjournalistikken.

For å sette festivalen på rett spor byr HIMF på åpningsdagen på en svært betimelig paneldebatt under banneret
«Rockens rolle: Høylydte meninger i norsk offentlighet».

Der tre av de fremste rock-synserne i Norge møtes til verbal dyst om nettopp dette; Hva har rocken hatt å si for hvordan man ytrer seg? Og dertil: Hvordan skal man forholde seg til rockens hjemland, USA, nå som statene til Elvis & co sjangler på kanten av stupet?

Thomas Seltzer har både markert seg kraftig som bassist i Turboneger og som TV-programleder for en rekke serier på NRK. Veldig relevant i denne sammenheng er Seltzers to sesonger av «UXA», road-dokumentarer fra hans hjemland i Trump-æraen. Seltzer har også fått svært god mottakelse for sin første bok; «Amerikansk Karmageddon: Tanker om mitt fordømte fedreland».

Egon Holstad har båret rock-fanen høyt i flere tiår som platebutikkeier, konsertarrangør i hjembyen Tromsø og som rockjournalist i Nordlys og ITromsø. Holstads velformulerte, og ofte infamt morsomme, kommentarer om mange samfunnsforhold publiserers gjerne i tandem av iTromsø og VG. I våres mottok Egon Holstad «Gullpennen» fra Riksmålsforbundet.

Eirik Mosveen var redaktør av musikkmagasinet BEAT før han foretok en overgang til å være politisk reporter i VG. Der jobbet han også i perioder som kommentator. Mosveen utmerket seg med et uærbødig forhold til politikere og maktpersoner i det norske samfunnet, hvilket førte til at han ble betegnet som «Han lille uflidde» av Carl I Hagens kone, Eli, i hennes selvbiografi. Fra 2011 til 2014 var Mosveen VGs korrespondent i USA. Han er nå politisk redaktør i Avisa Oslo.

Ida Madsen Hestman har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Oslo og er freelance skribent og journalist for bl.a. VG, NRK, Dagsavisen og Musikkmagasinet i Klassekampen. Hun er også ansvarlig redaktør for kulturnettstedet TBA.

Paneldebatten vil arrangeres i Byparken.