Sarpsborg Arbeiderblad: – Det er mange som er i samme situasjon som meg. Mitt beste tips til de som sliter med sykdom og vil tilbake til arbeidslivet, er å ha tro på at du får til det du vil, forteller Sverre Nygård.

Mange av HAs lesere kjenner ham nok igjen fra Rema 1000 i Tistedal hvor han tidligere jobbet.

For fem år siden endret livssituasjonen til Nygård seg dramatisk. Nygård har alltid jobbet innen dagligvarebransjen, han har jobbet i ulike butikker og som selger for store aktører som Sætre, Kims og Maarud.

En dag han var på jobb i en butikk på Vestby ble det bråstopp.

– Plutselig fikk jeg smerter i lysken. Jeg ramlet sammen i fosterstilling og lå på gulvet og ropte om hjelp.

Den dagen ble starten på en tung og vanskelig periode for den livsglade og arbeidsomme mannen.

Sverre er ikke redd for å ta i et tak. Her er han i full gang med å få ut nye varer i butikkhyllene.

De fleste har et spøkelse i skapet. Det er mange som sliter med angst og smerter. Du må ha tro på deg selv og at du får det til.

Sverre Nygård - Rema 1000 Iseveien

Mange tunge stunder

Smertene slapp ikke taket, i lang tid viste han ikke hva som var årsaken til plagene i lysken.

– Tankene svirret rundt i hodet, det var mange tunge og mørke dager. En stund trodde jeg at jeg hadde fått kreft og at livet snart var over. Det å gå hjemme med store smerter, og ikke vite hva framtiden bringer gjør noe med deg. Du surrer deg inn i en tilværelse med angst og store bekymringer, utdyper han.

Under tiden Nygård var syk havnet han på utsiden av arbeidslivet og det gikk skeis på hjemmebane. Fra å være en gift familiepappa ble han skilt og gikk over i en tilværelse hvor han satt mye alene med sine bekymringer.

Etter nitten måneder med til dels store smerter fikk han endelig svar. Ved en kontroll på Bekkensenteret ved Akershus universitetssykehus, viste det seg at det var en muskel i lysken som hadde låst seg og forårsaket plagene.

Positiv humørspreder

– Jeg har fortsatt mye vondt, men det var godt å få svar på hva det var som feilte meg. Neste utfordring var å komme seg tilbake til arbeidslivet, forklarer han.

I starten fikk han en 20 prosent stilling på Rema 1000 Tistedal, ikke langt ifra der han er bosatt. I starten var han to halve dager i uken på jobb, i løpet av et år klarte han å jobbe 80 prosent.

I oktober 2021 kom en uventet telefonsamtale.

– Da ringte Charlotte fra Rema 1000 Iseveien i Sarpsborg. Hun spurte om jeg kunne begynne her i full stilling, smiler han.

Charlotte Haugsten Hansen er kjøpmann og daglig leder av butikken der Nygård nå jobber.

– Vi hadde behov for flere dyktige medarbeidere. Jeg har kjent han i mange år og viste at han ville passe perfekt her hos oss med sitt gode humør og positive innstilling, forteller hun.

– Han kan brukes til det meste

Til tross for at han fortsatt kjenner mye til smertene i lysken, elsker Nygård det å komme seg på jobb.

– I min verden er jobben terapi. Det å sitte hjemme alene med smerter er ikke morsomt. Noe av det viktigste for meg er å ha en jobb å gå til, en jobb som jeg trives i gir livet mening, forklarer han.

På Rema 1000 Iseveien er det 27 ansatte. Haugsten Hansen er opptatt at de har en åpen dialog med sine ansatte, hun er opptatt av å finne arbeidsoppgaver som gjør den enkelte god.

– Sverre kan brukes til det meste. Humøret er nok hans beste egenskap, smiler hun.

På en skala fra null til hundre, hvor er du i livet ditt nå?

– Akkurat nå føler jeg at jeg er på rundt nitti prosent, det eneste som mangler er ei å dele livet mitt med på hjemmefronten, avslutter humørsprederen Sverre Nygård.