Kjære Ræggere, Rånere, Bilfolk og Amcar-entusiaster (det er virkelig ikke meningen å skjære alle over samme grill her, men ønsker ikke at dere skal føle dere verken forbigått eller misforstått), jeg håper dere hadde det gøy i natt.

Det hørtes sånn ut. Jeg er ganske glad i en fest selv og derfor var det en trøst at, selv om jeg måtte være hjemme med min 2-åring, så føltes det litt som at vi var med på festen til tidlig morgen. I denne sammenheng vil jeg rette en stor takk til «Rövballebandet» som virkelig fikk opp stemningen og stod for kveldens høykulturelle innslag. Jeg synes spesielt at refrenget i «Rövhål» er catchy. Nå er ikke jeg noen bilentusiast, men jeg skjønner at mange, veldig mange, vil ut og vise frem det blankpolerte gliset. Og ikke minst motoren. Og anlegget. Men du med gjentatte «harde starter» nede på mølen: kult at du har ny V8-er, men tror kanskje dieselpumpa er defekt? Heldigvis virket det ikke som at det ødela kvelden for verken deg eller vennene dine som kjørte rundt og rundt i ring.

Når man er ute og kjører skjønner jeg selvsagt at man må kaste litt ting ut av vinduet, det blir jo fort fullt der inne. Dessuten tar allerede wunderbaumen opp ganske mye plass (og det er klart du måtte skaffe deg den nye – den i enhjørningutforming med duft av vannmelon). Det gjør ikke meg noe å plukke opp litt ølbokser, sneiper, snusbleier, fastfoodplast, truser(!) og flasker i nabolaget, dere hadde det jo så gøy.

Det er hjertevarmende å se vennskapet mellom dere. Dere går til og med på do sammen! eller altså, kjipt at ikke Halden kommune har fått satt opp doer i sentrum sånn at dere blir nødt til å tisse over gjerdet til barnehagen på Høvleriet. Ganske lurt, da, der inne er det sikkert litt tiss i gresset fra før, men de fleste som går der har bleie - noe å tenke på? Da hadde man sluppet å gå ut av bilen? Og til dere som ikke rakk bort til barnehagen og måtte tisse bak Montér, beklager at jeg så litt brysk ut da dere bokstavelig talt ble tatt med buksa nede, men jeg er fortsatt ikke vant til å forsere Huang He på vei til butikken.

Apropos hygge og inkludering, det er så fint at det virker som at flere og flere damer også er med på disse tilstelningene. Dere som brukte hagen min som garderobe syntes å ha det riktig trivelig. Håper det ikke plaget dere at dere måtte over et gjerde og at gresset kanskje er litt ujevnt i den delen av hagen. Skal se å få ordnet med dette til neste år. Og til deg som desperat ropte etter «Berit», jeg håper virkelig at du fant henne, og at du i dag tidlig hadde litt stemme igjen slik at du kunne spørre «Berit» hvor hun var mellom 23.00 og 02.30 natt til søndag.

Det er inspirerende at så mange av dere tør å være litt «rebeller» og fullstendig drite i både korona og enhver form for begrensing dette måtte legge på deres rett til å ha det gøy. Jeg applauderer evnen dere har til å tenke på dere sjæl, der dere sitter, tett i tett i biler og klappstoler, verden hadde blitt et bedre sted om folk bare hadde satt egne behov og interesser først. Dette gjelder selvsagt også det omstridte «sørstatsflagget». Samma det om noen blir krenka, dere har mer rett enn noen til å definere betydningen av dette flagget!

Nå kjenner jeg meg så klar for en fest, at jeg håper det er stemning i Elverum for at jeg sykler rundt i et nabolag der oppe inntullet i et sørstatsflagg, mens jeg gauler, spyr og tisser. Dette blir det jo ikke noen koselig motorlyd fra, men lover å kompensere med et ekstra bra anlegg og en imponerende spilleliste med Eddi Medusa og Rövballe. Gled er, ræggen går.