– Vi vil være ærlige og redelige

Kirsti Brække Myrli, Arve Sigmundstad og Halden Arbeiderparti er kritiske til prosessen rundt kommunesammenslåing i Halden.

Kirsti Brække Myrli, Arve Sigmundstad og Halden Arbeiderparti er kritiske til prosessen rundt kommunesammenslåing i Halden.

Artikkelen er over 4 år gammel

Lederen for Halden Ap, Kirsti Brække Myrli, mener Alf Ulven bidrar til å så splid med sitt angrep på Halden Ap og Arve Sigmundstad.

DEL

– Så vidt jeg kan forstå, er vi omforente og positive til en kommunesammenslåing. Da er ikke samfunnet vi skal bo i tjent med at noen skaper splid, slik Alf Ulven driver med. Vi bør ha felles fokus på å få fram mest mulig fakta for innbyggerne og for å gi et godt beslutningsgrunnlag for politikerne, sier Rørmyr.

  • Les Alf Ulvens innlegg her:

Aremark Høyre: Kan vi stole på Arbeiderpartiet i Halden? 

  • Les Arve Sigmundstads svar her:

– Uryddig av Ulven 

– Personlige årsaker

Det ble også kritisert at Ap sendte Arve Sigmundstad. Det var personlige årsaker som førte til at Aps leder ikke kunne møte.

- Det var jeg som spurte Arve om han kunne reise i mitt sted. Årsaken til mitt forfall, ble også kommunisert til Halden Høyres leder, Elin Lexander, sier Brække Myrli.

– Vi er positive

Når det gjelder spørsmålet fra Ulven om Aps holdninger til sammenslåing med Aremark i denne saken svarer hun:

– Det er så enkelt som at, ja, vi er positive til en sammenslåing og utkastet til en avtale er i utgangspunktet bra, sier hun.

Men hun tar de samme forbehold som partifelle Sigmundstad uttrykte på onsdagens mye omtalte folkemøte.

Vil utrede

– Vi er opptatt av ærlighet og redelighet og vil ha så konkrete svar som mulig. Det innebærer at vi vil ha en utredning fra dem som kan dette, administrasjonen, om de faktiske tall og den faktiske situasjonen akkurat nå slik at innbyggerne kan få skikkelige svar, sier hun.

Hun sier at en slik utredning vil fortelle både politikerne og innbyggerne mye mer i forhold til om avtalen faktisk er realistisk og gjennomførbar og at målet er å ivareta befolkningen.

– Vi er mest realistiske

– Jeg kan forstå at Høyre ikke ønsker en nærmere utredning av de faktiske forholdene, for dette er jo faktisk en Høyre-reform, hvor hensikten er å spare penger, hevder Brække Myrli.

Hun ser ikke noe galt i Aps uttalelser og holdninger i debatten om kommunesammenslåing.

– Vi må ha ærlighet om de faktiske tallene og jeg mener faktisk at Ap har den mest realistiske tilnærmingen til denne saken, avslutter AP-lederen.

Artikkeltags