Søndag gikk Kirsti Brække Myrli bort etter lengre tids sykdom - bare 49 år gammel. Vi står alle fattigere tilbake.

Kirsti var den tydelige og bestemte fagforeningskjempen som også engasjerte seg i politikken, og ble både ordførerkandidat og leder for Halden Arbeiderparti. Mange kjente Kirsti som tøff, uredd og engasjert. Ikke alle så de andre sidene hennes. Latteren, varmen, rausheten – hennes åpne og inkluderende måte å møte sine medmennesker på.

Kirsti hadde en egen evne til å se de rundt seg, til å understøtte – vi følte alle at Kirsti heiet på oss. Sto i mål for oss, passet ryggen vår – og gledet seg når vi lykkes.

Hun hadde et ukuelig pågangsmot og en velutviklet rettferdighetssans – med en enorm arbeidskapasitet. Hun sto opp for de som trengte det mest, uten tanke for seg selv. Rettferdig og med ryggrad som en påle, Kirsti var på alle måter hel ved.

Vi husker latteren til Kirsti i møtene våre. Smilet og latteren som avvæpnet og ufarliggjorde de vanskelige diskusjonene eller den politiske uenigheten. Selv om hun var prinsipiell og bestemt, var hun også pragmatisk og løsningsorientert – en brobygger.

Kirsti møtte alltid forberedt, ingen kunne ta henne på fakta. Selv om hun hadde oversikt over alle de praktiske detaljene i en politisk sak, var hun også strategen som evnet å løfte blikket og se de store linjene.

Selv om flere ønsket henne inn til Oslo i mer sentrale roller, var hun selv bestemt på at det var Halden som var hennes arena. Her kjente hun folk, og folk kjente Kirsti. Å gå gjennom byen med henne, stå på stand eller gå på husbesøk – det var som et eventyr. Alle hadde noe de ville snakke med henne om, og hun møtte dem alle med et smil og en genuin interesse for hva de var opptatt av.

Vi har alle lært uendelig mye av Kirsti, og vi er takknemlig for å ha fått lov til å bli kjent med henne – den beste ordføreren Halden aldri fikk. Vi lyser fred over Kirsti Brække Myrlis minne.

For Arbeiderpartiets kommunestyregruppe 2015 – 2019, og venner i partiet.

Lars Pedersen Due

Cathrine Holmsen

Sandra Marie Bøe Myrvang

Ulf Torben Redi

Anne Karin Johansen

Stein Cato Røsnæs

Simen Murud Gundersen

Ann Kristin Samuelsen

Hans Mebust

Bjørn Norvald Larsen

Mona Bråthen

Villemoe Marie Svendsen

Elisabeth Giske

Turid Eriksen

Bente Gulbrandsen

Arve Sigmundstad

Solveig Østby Vitanza